Апелациони суд је потврдио првостепену пресуду Вишег суда у Београду којом је Шпаговићева осуђена за кривично дело тешко убиство, речено је данас Танјугу у Апелационом суду.

Она је у притвору од јула 2019. године.

Шпаговићева је убила Мајду Гаровић, девизну пензионерку, своју некадашњу комшиницу из Земуна. Мотив је био дуг од 2.500 евра које је узајмила од Гаровићеве, али јој новац није вратила.

Шпаговићева је навела да је старици дуговала 2.500 евра, да је имала да јој врати само половину тог износа, али је ова инсистирала да јој врати све. Расправа и свађа су, како је тад рекла, измакле контроли, па је Мајду ударила неком чинијом, а онда и другом посудом.

Након злочина, девојка је са тела старице је скинула златан ланац и продала га у једној залагаоници.

Потом је тело жене спаковала у кофер, одвезла у изнајмљеном "пежоу 508" у Крчедин, бацила у контејнер и запалила.

Фото: Архива Новости

 

Трагови крви су, међутим, остали на тапацирунгу возила.

Породица је пријавила старичин нестанак, а неколико дана касније тело је пронађено у крчединском контејнеру, након чега је утврђено да се ради о несталој Мајди Гаровић.

Јеленин бивши муж Марко Шпаговић испричао да је у том периоду био растављен од ње и да се тог 15. јуна 2019. године, када је убијена њихова комшиница Мајда, по подне срео са Јеленом.

- Дете је тог дана било код мене и ишли смо сви заједно да му купимо пантофле. После смо сели у кафић, попили лимунаду, а дете је појело сладолед. Нисам приметио никакве промене у Јеленином понашању. Према детету се нормално односила, а причали смо и о томе да га води на море - испричао је Марко Шпаговић.

Он је казао да Јелена док су били у браку никада није била насилна и да је са свима имала добре односе.

Шпаговић је иначе ћерка Саше Дујовића, бившег посланика и функционера "Српске деснице".

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".