Кошаркаш Црвене звезде Факундо Кампацо проглашен је за МВП-ја месеца јануара у АБА лиги. 

Регионално такмичење објавило је да је Аргентинац најкориснији играч у текућем месецу, а просечно је на утакмицама бележио 14,4 поена уз 3,4 скока и 7,2 асистенција.

Поред тога, имао је и три блокада по утакмици, што му доноси укупано просечно 21,4 индексни поен. 

- Нема тајне. Покушавам да одиграм сјајно сваку утакмицу, да дам колико могу. Уживам у раду свакодневно, тако да сам спреман када дође викенд. Моји саиграчи и тренери су ми помогли у адаптацији, тако да ми олакшавају посао у свакој утакмици, на сваком тренингу, а и иначе. Ја само покушавам да се уклопим у тим што је боље могуће - рекао је Кампацо, преноси званични сајт регионалне лиге.

У јануару месецу Црвена звезда има савршен скор у овом такмичењу - пет одиграних утакмица, пет победа, а челни људи лиге сматрају да је управо аргентински плејмејкер био најзаслужнији за такве резултате клуба са Малог Калемегдана. Поред Звезде, само је још Партизан имао перфектан скор у текућем месецу. 

Фото: КК Црвена звезда

 

Подсетимо, Факундо Кампацо за сада игра само у АБА лиги јер је Црвена звезда кажњена од стране Евролиге. Казна истиче за тачно месец дана, а на веб сајту КК Црвене звезде постоји тајмер који одбројава колико је још остало до тренутка када ће Кампацо заплесати на евролигашким теренима. 

Фото: Принтсркин/kkcrvenazvezda.rs

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".