Шпански суд саопштио је пре 10 дана да је отворена истрага против Алвеша након што га је једна жена оптужила да ју је сексуално напао у ноћном клубу у Барселони крајем децембра прошле године.

Према писању медија, све се десило 30. децембра прошле године у ноћном клубу "Суттон" у Барселони. Несрећна девојка два дана после силовања пријавила је Данија Алвеша полицији. Након што је оптужен за тешко кривично дело, прослављени фудбалер је негирао оптужбе и истакао да не познаје жену која је поднела тужбу. 

Поред тога, он је неколико пута мењао свој исказ. Због тога је, пишу шпански медији, истражни судија одлучио да га задржи у притвору. С друге стране, жртва напада је и у полицији и пред судијом дала идентичан исказ.

Пријатељи нападнуте девојке и конобар којег је Алвеш послао да их позове за његов сто, одмах су у полицији изјавили да је Бразилац пришао оштећеној. Међутим, портал "Периодицо" наводи да је убрзо постао насилан.

- Чврсто је девојку ухватио за руку и захтевао од ње да га ухвати за међуножје. То је направио два пута, упркос томе што му је пружала отпор.

Фото: Профимедиа

 

Девојка тврди да ју је Алвеш затим ухватио за руку и одвукао у WЦ. Каже да је покушала да побегне, али да је Бразилац затворио врата и спречио да напусти тоалет.

- Жртва је изјавила да јој је Алвеш подигао хаљину, тражио од ње да каже да је његова "мала курва" и присилио је да седне на њега. Затим ју је ошамарио, бацио на под и пенетрирао у њу док није ејакулирао. Затим јој је рекао да причека док он не изађе из WЦ-а - пише Периодицо.

Алвешу сада прети затворска казна у трајању од четири до 12 година ако на суђењу буде проглашен кривим. Бивши ас Барселоне је у овај град стигао крајем прошле године на сахрану своје таште. Баш у то време догодио се напад због којег је оптужен и притворен.

Фото: Танјуг/АП

 

Девојка која је жртва напада инсистира на томе да не жели било какву одштету за трауму коју је претрпела и да јој је једини мотив задовољење правде.

Огласила се супруга Данија Алвеша

Након хапшења Алвеш, његова супруга Јоана Санз је на друштвеним мрежама замолила медије да поштују њену приватност. Санз је објаснила да је недавно изгубила мајку која је преминула пре неколико дана.

- Молим медије испред моје куће да поштују моју приватност у овом тренутку - написала је Санз.

- Мајка ми је преминула пре недељу дана. Једва сам почела да схватам да је више нема, а онда већ почињу да ме муче ситуацијом мог мужа. Изгубио сам једина два стуба свог живота. Имајте мало емпатије, уместо да тражите вести у туђем болу, хвала - истакла је она.

Алвеш је члан мексичког Унама од јула прошле године, а играо је за репрезентацију Бразила на недавном Светском првенству у Катару. Он је пре Унама играо за Барселону, Сао Пауло, ПСЖ, Јувентус и Севиљу.

Фото: Танјуг/АП

 

У каријери је скупио невероватних 48 трофеја и најтрофејнији је фудбалер у историји - има три трофеја са Бахијом, пет са Севиљом, 26 са Барселоном, два са Јувентусом, шест са Пари Сен Жерменом, један са Сао Паолом и шест са репрезентацијом Бразила.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".