Španski sud saopštio je pre 10 dana da je otvorena istraga protiv Alveša nakon što ga je jedna žena optužila da ju je seksualno napao u noćnom klubu u Barseloni krajem decembra prošle godine.

Prema pisanju medija, sve se desilo 30. decembra prošle godine u noćnom klubu "Sutton" u Barseloni. Nesrećna devojka dva dana posle silovanja prijavila je Danija Alveša policiji. Nakon što je optužen za teško krivično delo, proslavljeni fudbaler je negirao optužbe i istakao da ne poznaje ženu koja je podnela tužbu. 

Pored toga, on je nekoliko puta menjao svoj iskaz. Zbog toga je, pišu španski mediji, istražni sudija odlučio da ga zadrži u pritvoru. S druge strane, žrtva napada je i u policiji i pred sudijom dala identičan iskaz.

Prijatelji napadnute devojke i konobar kojeg je Alveš poslao da ih pozove za njegov sto, odmah su u policiji izjavili da je Brazilac prišao oštećenoj. Međutim, portal "Periodico" navodi da je ubrzo postao nasilan.

- Čvrsto je devojku uhvatio za ruku i zahtevao od nje da ga uhvati za međunožje. To je napravio dva puta, uprkos tome što mu je pružala otpor.

Foto: Profimedia

 

Devojka tvrdi da ju je Alveš zatim uhvatio za ruku i odvukao u WC. Kaže da je pokušala da pobegne, ali da je Brazilac zatvorio vrata i sprečio da napusti toalet.

- Žrtva je izjavila da joj je Alveš podigao haljinu, tražio od nje da kaže da je njegova "mala kurva" i prisilio je da sedne na njega. Zatim ju je ošamario, bacio na pod i penetrirao u nju dok nije ejakulirao. Zatim joj je rekao da pričeka dok on ne izađe iz WC-a - piše Periodico.

Alvešu sada preti zatvorska kazna u trajanju od četiri do 12 godina ako na suđenju bude proglašen krivim. Bivši as Barselone je u ovaj grad stigao krajem prošle godine na sahranu svoje tašte. Baš u to vreme dogodio se napad zbog kojeg je optužen i pritvoren.

Foto: Tanjug/AP

 

Devojka koja je žrtva napada insistira na tome da ne želi bilo kakvu odštetu za traumu koju je pretrpela i da joj je jedini motiv zadovoljenje pravde.

Oglasila se supruga Danija Alveša

Nakon hapšenja Alveš, njegova supruga Joana Sanz je na društvenim mrežama zamolila medije da poštuju njenu privatnost. Sanz je objasnila da je nedavno izgubila majku koja je preminula pre nekoliko dana.

- Molim medije ispred moje kuće da poštuju moju privatnost u ovom trenutku - napisala je Sanz.

- Majka mi je preminula pre nedelju dana. Jedva sam počela da shvatam da je više nema, a onda već počinju da me muče situacijom mog muža. Izgubio sam jedina dva stuba svog života. Imajte malo empatije, umesto da tražite vesti u tuđem bolu, hvala - istakla je ona.

Alveš je član meksičkog Unama od jula prošle godine, a igrao je za reprezentaciju Brazila na nedavnom Svetskom prvenstvu u Kataru. On je pre Unama igrao za Barselonu, Sao Paulo, PSŽ, Juventus i Sevilju.

Foto: Tanjug/AP

 

U karijeri je skupio neverovatnih 48 trofeja i najtrofejniji je fudbaler u istoriji - ima tri trofeja sa Bahijom, pet sa Seviljom, 26 sa Barselonom, dva sa Juventusom, šest sa Pari Sen Žermenom, jedan sa Sao Paolom i šest sa reprezentacijom Brazila.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".