Београђанка Ана Волш (39) из Бостона нестала је пре две недеље, а њене пријатељице откриле су да су готово у потпуности изгубиле веру у то да је жива. Кажу да је у последње време ретко помињала мужа Брајана, који је ухапшен. Анина мајка Миланка Љубичић, која живи у Београду, рекла је за Курир да нема нове информације о ћерки.

- Ништа не знам, нико ме не обавештава о томе да ли има неких нових трагова, да ли су нешто пронашли, где ми је ћерка... Не знам ни да ли ћу ићи тамо, а Анина сестра ће можда ићи, само мене о томе још није обавестила - каже Миланка за Курир.

Вештачење доказа

У истрази Аниног нестанка још нема помака, а полиција ради на вештачењу доказа који су до сада прикупљени.

- Нада да је жива ме једина одржава да могу нормално да функционишем - каже нам Миланка.

Анине пријатељице су, ипак, испричале да су шансе да је Ана жива веома мале.

- Добро познајемо Ану, она је независна и јака жена. Да је жива, нашла би начин да се некоме јави, да нам пошаље неки знак, снашла би се. Овако, после свега што је пронађено, сумњамо да је то случај - кажу пријатељице Наташа и Памела.

Фото: Инстаграм принтскрин/Твитер принтскрин/Michael Rosenfield NBC10 Boston

 

 

О Анином односу с Брајаном кажу да је њен муж био готово табу тема. Према Наташиним речима, сваки пут кад би се он поменуо, Ана би променила тему и обично почела да прича о деци.

- Било би чак и непријатно некада. Није желела да прича, зато и не знамо много о њему, а на прославе које су биле организоване би долазила сама. Знамо и за његову политику да не жели да се слика, било нам је чудно, али тако је било - кажу пријатељице.

Оне кажу да желе да постану старатељке Аниним синовима и да им је то сада главни циљ.

Нови снимци

Сигурносна камера на продавници пића која гледа на контејнер за смеће у Свампскоту привукла је пажњу полицајаца, а државна полиција Масачусетса дошла је до видео-снимка који приказује Брајана Волша код контејнера у сатима након нестанка његове супруге Ане Волш.

Смештена иза продавнице пића, камера се налази у близини пијаце Хол фудс, где је Брајан наводно застао да купи нешто за мајку. Волш је раније рекао полицији да је обавио куповину за своју мајку у два супермаркета који се налазе прекопута њеног дома, али на тим камерама није снимљен.

Амерички сан

Ана Волш је била успешна жена и углавном је остварила све што је желела на пословном плану, а док је била студенткиња Филолошког факултета Ана Љубичић из Београда пре 15 година, описала је своје кратко искуство у Америци и охрабрила своје колеге.

- Знам да би сви који до сада нису путовали тако далеко и на тако дуг период волели да могу да на свако питање добију сигуран одговор и гаранције. Просто је лакше кад други сносе одговорност за вас, па и за новац који дајете очекивања одвећ велика. Али ако сте се већ одлучили на такав корак, који је за сваку похвалу, морате нешто одговорности и на себе преузети - написала је Ана у фебруару 2007. године.

Фото: принтскрин Инстаграм/anawalshe

 

 

Ана је била решена да успе, а на форуму је коментарима желела у томе да помогне и другима.

- Моје искуство је феноменално. Оно што сам добила од те агенције је услуга којој не може да се нађе равна у целој Србији. Све је било на време и добро организовано. Ипак, морам признати да је кључну улогу у добијању посла играло моје знање енглеског језика - описала је свој први посао.

Подршка из куће

Анина мајка Миланка каже да је Ана то одувек желела и да ју је она у томе подржавала.

- Као и свака мајка, своју децу сам подржавала у њиховим сновима. Ана је била сналажљива и знала је да искористи своје знање, било ми је драго - каже Миланка за Курир.

Подсетимо, за Аном Волш већ 15 дана траје потрага, а једини осумњичени за њен нестанак тренутно је Брајан Волш, који се засад терети за то да је реметио истрагу и обмањивао полицију о томе где је био пре и после Аниног нестанка. Он је због тога ухапшен пре недељу дана.

Поруке на зиду у кући

На зиду породичне куће нестале Београђанке Ане и њеног мужа Брајана Волша нађене су поруке исписане на изгужваном листу папира.

У белешкама су речи хвале на рачун Брајана, преносе амерички медији.

- Брајане, достојан си. Вредан си живота који живиш - стоји у једној од ишкрабаних порука упућених Брајану.

- Брајане, ја те само волим. Ти си човек, пријатељ, отац. Твој хумор, љубав, мудрост, подршка, храброст су инспиративни. Вредан си свега - гласила је још једна порука

Фото: Инстаграм/принтскрин/WCVB

 

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".