Саслушања власника сплава Фристајлер М. Л. (51), менаџера Д. В. (46) и директора М. Р. (51) који су ухапшени због инцидента који се догодио током новогодишње ноћи завршена су пред Трећим основним јавним тужилаштвом у Београду.

Власник и директор су изнели одбрану и негирали су дело за које се терете. С друге стране, менаџер клуба бранио се ћутањем. Треће основно јавно тужилаштво је поднело Трећем основном суду предлог за одређивање притвора према свој тројици.

Реч је о кривичном делу против опште сигурности. Њима је запрећена казна од једне до осам година затвора. М.Л. је "Фристајлер" отворио 2001. године заједно са братом.

Фото: Н. Скендерија

 

 

Вађење сплава "Фристајлер", који је до пола потонуо у реку Саву у Београду, у обавези је власника према Закону о пловидби и лукама на унутрашњим водама, речено је из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Како су из тог министарства навели за данашњу Политику, одобрење за вађење сплава мора да изда лучка капетанија, коју власник мора да обавести о почетку радова, прекиду, настављању или напуштању радова на вађењу потонулог сплава, преноси Бета.

Фото: Н. Скендерија

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".