Saslušanja vlasnika splava Fristajler M. L. (51), menadžera D. V. (46) i direktora M. R. (51) koji su uhapšeni zbog incidenta koji se dogodio tokom novogodišnje noći završena su pred Trećim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Vlasnik i direktor su izneli odbranu i negirali su delo za koje se terete. S druge strane, menadžer kluba branio se ćutanjem. Treće osnovno javno tužilaštvo je podnelo Trećem osnovnom sudu predlog za određivanje pritvora prema svoj trojici.

Reč je o krivičnom delu protiv opšte sigurnosti. NJima je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. M.L. je "Fristajler" otvorio 2001. godine zajedno sa bratom.

Foto: N. Skenderija

 

 

Vađenje splava "Fristajler", koji je do pola potonuo u reku Savu u Beogradu, u obavezi je vlasnika prema Zakonu o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, rečeno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako su iz tog ministarstva naveli za današnju Politiku, odobrenje za vađenje splava mora da izda lučka kapetanija, koju vlasnik mora da obavesti o početku radova, prekidu, nastavljanju ili napuštanju radova na vađenju potonulog splava, prenosi Beta.

Foto: N. Skenderija

 

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".