Тужне вести је потврдила њена модна кућа, истакавши да је умрла мирно и окружена породицом у свом дому у Лондону.

Супруг и креативни партнер славне креаторке Андреас Кронталер такође се огласио. 

- Вивијен ће наставити да буде у мом срцу. Радили смо заједно до самог краја и дала ми је толико тога са чим могу да наставим даље, рекао је он.

Иначе, 25 година млађег Андреаса је уметница упознала после два пропала брака, почетком деведесетих и то док му је била професор на универзитету. Овај однос изазвао је бројне контроверзе, посебно јер је аустријски дизајнер био осведочени бисексуалац. Без обзира на осуду друштва, они су упловили у брачне воде 1993. године, од тог тренутка поставши нераздвојни двојац, како у приватном животу, тако и у сфери бизниса, чинећи бренд "Вивијен Вествуд" све јачим и јачим.

- Он је најталентованија особа у моди коју сам икада упознала и перфектно се уклапамо. Њему је потребна моја смиреност, јер је веома хистеричан и понекад бива оптерећен собом. Диван је када прави ствари, усмерио је нашу продукцију и претворио је у нешто потпуно друго, испричала је креаторка једном приликом, истакавши да јој његово сексуално опредељење није никакав проблем.

- Никада нисам забринута око тога шта је наумио и остављам га на миру. Одлази на одморе сам, а када је одсутан, ја читам и бавим се женским стварима, признала је.

Иначе, пар, који је еколошки освешћен и залаже се за рационално трошење воде, је својевремно напунио странице светских медија због специфичних изјава о хигијени тела. Наиме, Вивијен је обелоданила да се купа једном недељно, док њен супруг то чини једном месечно, а хигијену одржава тако што ујутру на брзину запре одређене делове тела.

Андреас није штедео речи љубави за своју супругу, а посебно се памти његов говор са Недеље моде у Паризу 2018. године: "Боже, како се дуго познајемо, и како је то дивно! Желим да ти да дам омаж као мом сараднику, мом пријатељу, мом партнеру, мом учитељу и наравно - као мојој музи. И даље мислим да си најбоље обучена жена у свакој просторији".

(Блиц Жена)
.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".