Осим зависности, од које је на наговор породице био лечен, испливале су и мрачне тајне његове прошлости.

Сви су сазнали и за његову прелепу ћерку Лив, док је начин на који су се отац и ћерка спојили остао у сенци њихове популарности. Лив је након дуго година на невероватан начин сазнала да јој је Стивен отац, те на тај начин показала и своје детективске способности.

Наиме, Лив до своје 11. године није знала ко јој је прави отац, те да је ћерка чувене рок иконе.

Наиме, њена мајка, певачица и манекенка, Бебе Бјуел имала је љубавну везу са славним музичарем, Тодом Рандгерном. Међутим, дошло је до прекида њихове везе, након чега је Бебеб отишла на европску турнеју са групом "Аеросмитх" чији је фронтмен управо Стивен Тајлер.

 

 

Бебе је на турнеји остала трудна, али упркос томе, помирила се са Тодом и испричала му истину. Тод је прихватио дете, док је договор био да Лив до 18. године не сазна ко јој је прави отац.

Ипак, планови које су њих двоје имали, нису уродили плодом. Девојчици су се још од девете године јавиле сумње. Мисли јој нису дале мира, а већ 1988. године, након њеног 11. рођендана од мајке је сазнала да јој је Стивен Тајлер отац.

Захваљујући свом добром инстинкту, Лив је сама повезала неке ствари и предосетила све. Наиме, Лив је била на концерту славне певачице Мије Тајлер, Стивенове друге ћерке, и тада јој је било веома чудно што су њих две скоро индентичне. Тада је кренула да да истражује и да се распитује.

"Гледала сам у своју близнакињу", нагласила је Лив.

 

 

Када је упознала свог правог оца, објаснила је да је осетила веома дубоку везу и да у почетку није знала зашто, али да је то схватила прилично брзо.

Осим Лив која је годинама живела у незнању, ни Стивен Тајлер није знао да има ћерку. Касније је и он сазнао да је Лив његова ћерка, а она је касније истицала да је Тод имао велику улогу у њеном животу, те да му је захвална што ју је одгајао као прави отац.

 

 

"Имам два оца и обојица су неконвенционални типови. Иначе, пуком случајношћу, Стивен је био са мном у соби када сам родила прво дете. Беба је поранила, а ту су били Стивен и моја сестра Мија. Стивен је пресекао пупчану врпцу. Било је невероватно", рекла је Лив у једном интервјуу.