Син Стивена Марлија Џозеф "Џо Мерса" Марли, унук реге легенде Боба Марлија и син Греми награђеног музичара Стивена Марлија, преминуо је у 31 години, преносе светски медији. Представник је Роллинг Стонеу у уторак потврдио смрт певача.

Према радију ВЗПП, музичар је пронађен у свом возилу јуче, а узрок смрти још није откривен.

Џозеф Марли рођена је на Јамајци 1991. године. Од раног детињства био је изложен музици као дете и унук познатих светских музичара. Песме је почео да пише јо у средњој школи, а  2010. године је објавио своју прву песму.

 

 Похађао је средњу школу "Палметто" пре него што се уписао на "Миами Даде Цоллеге", где је студирао инжењерство. Џо је током детињства био изложен музици, пошто га је одгајао његов отац Стивен (50) који је једно од једанаестеро деце Боба Марлија.  

Мерса је у средњој школи почео да пише песме, а 2010. године је објавио и прву песму "Ми гирл" у сарадњи са његовим рођаком Данијелом Бамбаатом Марлијем . Његов последњи и други ЕП, Етернал, објављен је прошле године.

Док је промовисао песме, Џо Мерса је говорио о свом деди — који је умро 1981. у 36. години — говорећи за Реггаевилле.цом о својој заоставштини и поделивши да се његова породица сећа покојног певача присећајући се успомена које су имали са њим .

-Увек чујемо та размишљања, говорећи о тим стварима, о улози коју је играо не само као члан породице и отац, већ и у свету и утицају који је имао на Реггае заједницу и Реггае културу, корене, изношење порука Растафарија и љубави, изнад сваке љубави“, објаснио је тада.

Оплакујући смрт Џоа Мерсе у уторак, Марк Ј. Голдинг, јамајчански политичар, написао је искрену белешку на Твитеру.

- Управо сам сазнао за трагични губитак Џозефа 'Јо Мерса' Марлија . Талентовани млади реге уметник, син Стивена Марлија и унук Боба Марлија са само 31 годину", написао је он. „Губитак детета је разоран ударац са којим ниједан родитељ не би требало да се суочи, моје саучешће Стивену и целој породици.

Јамајчанско-амерички реге музичар Шеги такође је објавио слику Џоа Мерсе на свом Инстаграму.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".