Дојава о тучи више особа у центру града примљена је јуче око 15.15 часова, а полиција је ту затекла 21-годишњака који је био под дејством алкохола од 1,82 промила, који је вређао полицијске службенике и који је ухапшен.

Снимак туче у Славонском Броду, на којем је брутално претучен младић обучен у костим Деда Мраза, згрозио је јавност, а полиција је утврдила идентитет сва четири учесника.

Како пишу хрватски медији, један од учесника туче je припадник хрватске војске. Министарство одбране најоштрије је осудило инцидент и затражило од Војне полиције да спроведе увиђај.

Из полиције су известили о детаљима масовне туче која се на Бадњи дан догодила у центру Славонског Брода. Младић стар 21 годину, одевен у Деда Мраза завршио је у болници након што га је војно лице снажно ударило ногом у главу док је лежао на улици. 

 

 

Стање повређеног младића прокоментарисао је прим. Борис Хречковски, дежурни хирург Опште болнице Др Јосип Бенчевић Славонски Брод.

- Повређени је примљен у болницу, лечен, дијагностикован, урађен је брзи трауматолошки преглед. Пацијент је био при свести, са ударцима у главу, са огреботинама, са ударцима по телу. Жалио се на болове у пределу лица. Упућен је на одељење за ухо, грло, нос, где је утврђено да је пукла лева бубна опна. Реч је о тешкој физичкој повреди, санирана је по протоколу. Њему је наложено даље контроле. Урађен је рендгенски снимак, где није откривена свежа траума костију. Урађен је и ЦТ мозга, који није показао знакове хитно потребне хируршке интервенције. Након тога је пуштен на кућно лечење - рекао је доктор.

Фото: МОХР

 

Како ХРТ сазнаје, осумњичени војник је пре две године био дисциплински и кривично одговоран за наношење физичких повреда и претње смрћу. Није избачен из војске, напротив, у међувремену је напредовао и добијао награде.

- Такође, у Општу болницу у Славонском Броду јавио се још један 21-годишњак, који је био учесник туче, којем је констатована тешка физичка повреда, а након указане медицинске помоћи пуштен је кући - саопштено је из полиције.

Полиција у Славонском Броду привела је у суботу поподне више особа због туче у центру града, међу којима се 24-годишњак сумњичи да је нанео тешку телесну повреду 21-годишњем младићу. Полицијски службеници настављају даљи рад на утврђивању чињеница и околности на настали догађај, те подношења одговарајућих пријава.  

Фото: Јутјуб принтскрин/Emergency München

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".