О куповини наоружања, казао је, одлучује онај код кога је благајна и додао да је на то упозоравао премијера Андреја Пленковића још од прошле године, а да он, како је рекао, није ни трепнуо и да му није узвратио "ни писмом, ни разгледницом".

Зато је премијера Пленковића означио одговорним за стање у хрватској војсци, док је за министра одбране Марија Баножића рекао да је "премијеров слуга", који не одлучује ни о чему.

Милановић је присуствовао свечаној академији поводом 30. годишњице оснивања 7. гардијске бригаде "Пума", где је рекао да Оружаним снагама РХ недостаје много тога.

- Муниција, оклопи, гранате, ракете... Празно - казао је хрватски председник и додао да ће то бити тешко надокнадити будући да је сада рат у Украјини.

Он је новинаре подсетио да је министар одбране у његовој влади Котромановић говорио како ће "набавити панцир хаубице, потписати уговор за бродове, да долази 200 америчких камиона, он је мађионичар."

Коментаришући последње изјаве министра спољних и европских послова Гордана Грлића Радмана у контексту мисије Алтеа у БиХ, Милановић се осврнуо на спорно писмо шефа европске дипломатије Жозепа Бореља и рекао да је шеф хрватске дипломатије "неписмени безвезњак".

- Неписмени безвезњак као што је Радман то не може да схвати. То је лаж. То је дрска сељачка одбијеница Хрватској. Чуј бураз, не могу, Божић је, довиђења, загореће ми прасе, то је тај ниво - рекао је Милановић, а пренео је хрватски сервис ТВ Н1.

О писму Жозепа Бореља Радману, Милановић је рекао да ће га он објавити. "Третира нас као 13. прасе", казао је хрватски председник.

- Он је (Грлић Радман) лажов и потказивач. Ти људи живе од тога да своје комплексе лече тако да лажу. Тако се држава води у вазалству. Немаш спољну политику, мољакаш, а онда те овај безобразно одбије и ти кажеш да није увредљиво - рекао је Милановић.

Додао је да Хрватима опет други бирају представника. - И причамо да смо успешни. Не, ми смо лузери!", поручио је Милановић, након обележавања 30. годишњице оснивања јединица "Пума".

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".