Наиме, како се види на објављеним снимку, током новогодишње дечје приредбе у вртићу, наводно је управа ове установе одлучила да дискриминише Јакова, дечака са Дауновим синдромом, иако се недељама уназад припремао за приредбу.

Уместо да је на бини са осталом децом, њему наводно није било допуштено да наступа те седи сам у холу вртића, док се у позадини чује како дечица певају популарну новогодишњу песмицу "Звончићи, звончићи звоне целу ноћ".

Како се наводи на друштвеним мрежама, директорка вртића је наводно мајци дечака рекла да ако јој се не свиђа, слободно оде у неки други вртић. 

Фото: Тикток принтскрин/_balkanija_1_

 

 

@_balkanija_1_ Pogledajte ovu sramotu u djecjem vrticu u Sirokom Brijegu. Djecaku s Down Sy nije bilo dopusteno da nastupa s ostalom djecicom. Iako je tjednima vjezabao i pripremao se za priredbu! Ravnateljica je mami rekla da ako joj se ne svidja slobodno odu u drugi vrtic. Novinari o ovome ne pisu jos uvijek. Pitanje je dali i hoce. Znate da se rogatima ne valja bosti. Molim Vas, dijelite sto vise! Tete i ravnateljica zasluzuju izvanredan otkaz!!! #fyp #tuzno😟😭😭 #imalnamspasa #bosna😌 #foryoupage ♬ original sound - 🍀🕊BALKANIJA🕊🍀

 

Портал "Аваз" ступио је у контакт са директорком вртића Зденку Зовко, која истиче да је ова ситуација инсценирана.

- То апсолутно није тачно. Сутра ћемо дати саопштење за јавност. Снимак на којем је дете остављено у холу, где изгледа тако ружно, ја бих се згрозила. Значи мама када је кренула кући, обукла је своје дете, затворила је врата пред улаз тако да је испало да смо ми то дете само затворили, а ми у другој просторији радили приредбу - испричала је она за овај портал.

Истиче да је све инсценирано да испадне као "да је дете у кавезу".

Према речима директорке, мајка је узела своје дете, обукла га у просторији испред улаза где је гардероба за децу и снимила га.

- То је веома драго дете, дете са Дауновим синдромом, њему дајемо слободу, пењао се на бину, силазио. У неким тренуцима сам га чак ја хтела узети до себе да седне да мало одмори, да седи дуже. Све је то извучено из контекста и ружно презентовано. Али ево ја сам ту, ни од чега не бежим, ја сам спремна на све. Ствари нису онакве какве се чине - закључила је директорка вртића у разговору за портал "Аваза".

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".