Породица Туђман била је једна од имућнијих, имали су фирме и успешне послове. Међутим, његова смрт однела је све са собом, те од великог успеха и богатства није било ни трага. Уместо тога, низали су се скандали.

Фрањо и Анкица добили су ћерку Невенку, 3. марта 1951. године, у Београду. Она је треће дете после браће Мирослава и Стјепана. Невенка је од малих ногу истицала свој сликарски таленат, а њени радови били су хваљени од стране еминентних сликара.

Љубав без граница

Као млада девојка заљубила се у Стеву Кошутића који је из Србије дошао у Загреб да студира економију. Он је становао код своје тетке Кате Роксандић у Назоровој улици, свега неколико кућа удаљеној од стана Туђманових. Њени родитељи су били против те везе јер су јој прижељкивали сликарску каријеру, писао је Вечерњи лист 2016. године.

Фото: ЕПА

 

 

Са 18 година, Невенка је направила један веома храбар потез, који је у то време био скандалозан. Наиме, једне пролећне ноћи, 1969. године, побегла је кроз прозор куће и отишла код њене љубави, Кошутића. Следећег дана били су тим поводом позвани на прославу код нових пријатеља.

Дакле, удала се за Србина Стевана Кошутића, као средњошколка, са још незавршеном гимназијом.

Крах филмске љубави

Пар је након венчања своје породично гнезго свио у Новом Саду, а брак су крунисали синовима, Дејаном и Синишом. Невенка је често одлазила у Загреб и остављала децу код родитеља, а након девет година брака решила је да се разведе. Крлежа ју је запослио у Лексикографском заводу.

Невенка је са децом напустила Србију и вратила се у родитељски дом, у Заребу. Бавила се продајом мобилних телефона, техничке и луксузне робе. Међутим, према писању хрватских медија, фирме су слабо пословале, те их је затворила и распродала.

Њен пословни партнер Игор Кнежевић посведочио је да му је уз провизију од 15 одсто договарала уградњу модерних телефонских централа у многе државне институције. После три суђења током осам година парничења 2008. ослобођена је свих оптужби. Њен син Дејан био је средином деведесетих један од сувласника Каптол банке, пише Јутарњи лист. Други син, Синиша, возио је деведесетих аутомобилске трке.

Невенка живи у родитељској кући у којој је преградила један део за своју породицу и ретко се појављује у јавности.

Њена љубав са Стевом упоређује се са филмском, будући да је успела да се супротстави строгом оцу, који наводно није био за ту везу.

Невенка је била и главни лик југословенског "Ромеа и Јулије" - још као 13-годишња "Лолита" (назив познатог романа Владимира Набокова) страсно се заљубила у лепушкастог студента хемије, Земунца, писао је хрватски 24.сата.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".