Родитељи су од председника Радиновића тражили да у што скоријем року реагује и нађете решење за побољшање квалитета јавног превоза на релацији Крњешевци-Војка-Стара Пазова, како у смислу реконструкције самог коловоза тако и одабира квалитетног превозника.

- Добили смо уверење од председника да ће од 15. јанура када крене друго полугодиште бити ангажован посебан превозник који ће превозити децу са неким мини бусевима који су бољег квалитета него што је то случај са аутобусима "Ласте" - каже Марко Терзић отац једног од повређених ученика.

На фотографијама са места саобраћајне несреће могло се види да се аутобус након превртања препречио преко пута, а возач аутобуса морао је да разбија прозоре како би деца изашла из аутобуса.

- Деца су добро без тежих повреда осим исечених руку од стакла када су разбијали стакла како би изашли из аутобуса, а једно дете је и сломило прст на руци. Међутим, сада се појавио проблем друге врсте, а то је да се деца након удеса сада плаше да путују аутобусом, а нека деца ће морати да иду код психолога како би се решила тог страха - додаје Терзић, док мајка две ученице Александра Тепшић каже да њене две ћерке још нису кренуле у школу:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

- Моје две ћерке су сада добро, опорављају се и нису ишле у школу. Верујем да ће обећања председника бити испуњена када је реч о побољшању квалитета превоза, како се ово не би поновило - рекла је она.

Саобраћајна несрећа се догодила кад је возач аутобуса изгубио контролу над возилом и слетео са пута. На њега је потом налетео аутомобил из супротног смера који је након судара завршио у каналу. Повреде је задобио и возач аутомобила.

Возачу "реноа" сломљена је руку, има више сломљених ребара, а због бројних хематома и јаких болова, налази се и даље у вештачкој коми.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Према сазнањима до којих је доша Курир, након техничког прегледа аутобуса установљен је мањи квар на возилу.

Подсетимо, на овом делу пута, ова саобраћајница је у изузетно лошем стању и у плану је потпуна реконструкција.

- Како нам је данас речено у општини, реконструкцијом овог дела пута можда крене и одмах, уколико временски услови дозволе - каже саговорник Курира.

Иначе, поред ученика и возача "Реноа" Александра Г. (34) који је најтеже повређен и који се налази у вештачкој коми, повређен је и возач "мерцедесовог" комбија који се закуцао у аутобус.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".