- Често смо чули плач из тог стана. Сигурна сам да ово није први пут да девојчица трпи насиље - прича комшиница девојчице (13), коју је на Светог Николу, 19. децембра, претукао њен отац (47) у месту у околини Лазаревца.

Према наводима медија, девојчица живи само са оцем, за мајку нико до комшилука не зна.

Наиме, како трди комшинца која је желела да остане анонимна, из њиховог дома је често могао да се чује плач девојчице, поготово док је била млађа.

Комшије, међутим, нису реаговале, али сада када је насиље ескалирало сви су у шоку.

Комшиница додаје да девојчица није проблематична и да је прилично самостална.

"Ретко је виђам са децом..."

- Углавном све обавља сама, сама иде у продавницу, у набавку, ретко је виђам са неком децом из краја. Што се оца тиче, не знам шта да кажем, шта је могло да га наведе да уради овако нешто. Знам да није алкохоличар, јави се нормално кад прође - прича комшиница.

У дому здравља у Лазаревцу незванично сазнаје да ово није био први случај насиља овог оца над малолетном ћерком.

Насилни отац ухапшен, девојчица збринута

Подсетимо, полиција у Лазаревцу на Светог Николу, 19. децембра, ухапсила је оца због сумње да је претукао своју ћерку (13).

Медицинска амбуланта код Лазаревца је 19. децембра пријавила полицији да је примљено дете (13), које је дошло у пратњи педагога и разредног старешине из оближње основе школе, сазнаје Блиц.

Девојчица је навела да ју је повредио отац (47) у јутарњим часовима у породичној кући. Дежурни лекар је констатовао да девојчица има огуљотине на образима и бол у пределу груди.

У просторијама Центра за социјални рад у Лазаревцу обављен је разговор са дететом, које је измештено у установу социјалне заштите.

Надлежне службе Центра званично су навеле да је отац вршио физичко, психичко и економско насиље над својом ћерком.

По налогу ОЈТ Лазаревац, отац је задржан 48 сати због кривичног дела насиље у породици, а затим је судија за претходни поступак осумњиченом одредио притвор до 30 дана.

(Блиц)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".