Певач је открио због чега му је дуго требало да се одлучи на брак. Један од разлога био је тај што је био финансијски нестабилан иако је по занимању економиста. 

- Доста касно сам имао прву девојку. Прва девојка ми је била већ кад сам био зрео. Крајем тридесетих, прва девојка ми је била Јасна из Локица - признао је Чола.

Фото: В. Данилов

 

Он је открио и на шта су жене биле спремне да га освоје: 

- Покушавао сам то да избегавам колико сам могао неким понашањем. Ја сам становао у Загребачкој 31 на Грбавици и тамо су екскурзије жена долазиле и шарале по зидовима. Три пута смо кречили двориште. То су приказали у документарцу "Певам дању, певам ноћу" - рекао је Чола.

У своју супругу Александру се нестварно заљубио, али у почетку је то било само симпатисање: 

- Ми смо се упознали у Брелима. Онда је то трајало боме 11 година. То је некако ишло споро и на крају је било бити или не бити. Није лако удати ћерку за естрадног уметника за која се свашта причало и прича - присетио се певач.

- Била је то симпатија на први поглед и то ти се у животу догоди три-четири пута да ти се неко свиди и да желиш бити с њим, али није лоше кад се људи дуго забављају јер тад се појави нешто друго, брига о неком - додао је он.

Највише код супруге Александре цени њену оданост, непоколебљивост, поштење. А да може, код себи би променио управљање новцем.

- Не може човек променити своју ћуд, не мислим на начин трошења и начин живљења, али код мене је то мало било претерано и дан данас је - рекао је Здравко.

Здравко је открио да никада није имао потребу да троши новац на непотребне ствари, као што је то био случај са легендарним глумцем Николасем Кејџом који је искеширао велику суму новца на куповину кристалних лобања и на албино кобре.

- Ми никад нисмо имали те висине хонорара, али ја никада нисам имао неки страшни афинитет према аутомобилима. Путовања и гардероба су седамдесетих и осамдесетих били фетиш. Никад нисам имао велике материјалне прохтеве. Моје је било да се негде оде, на море или да направимо неке феште и да се тамо потроши, али никад нисам имао жеље да купим неки сат. Нисам патио од тога - скромно је рекао.

(Индеx. хр)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Момчило Бајагић Бајага - ретроспектива каријере

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".