Фудбалери Бразила савладали су репрезентацију Јужне Кореје резултатом 4:1 и на тај начин су заказали меч са селекцијом Хрватске у четвртфиналу Светског првенства у Катару. 

"Кариоке" су кренуле силовито и већ у 7. минуту Винисијус Жуниор постиже погодак за вођство Бразила од 1:0. 

Предност је са беле тачке дуплирао Нејмар, који се вратио на терен након повреде коју је задобио у мечу првог кола групне фазе против селекције Србије. 

Фото: Танјуг/АП

 

На 3:0 повисио је Ришарлисон фантастичним поготком у 29. минуту. Фудбалер Тотенхема је имао неколико контаката са лоптом главом и тако спречио ривала из Јужне Кореје да му је одузме, онда одиграо благо удесно, испред себе, обишавши свог чувара с леве стране. Док је Ришарлисон трчао у казнени простор, његови саиграчи су додавањима збунили супарнике: лопта је с десне стране брзо послата лево, у средину, а чим се одбрана Јужне Кореје окренула тамо, оданде је Тијаго Силва "променио страну", проиграо Ришарлисона, који је погодио небрањени део мреже. Како је изгледала ова изврсна акција, погледајте на овом линку.

Фото: Танјуг/АП

 

Бразил је са предношћу од 4:0 отишао на полувреме, а тај четврти погодак постигао је Лукас Пакета у 36. минуту меча на асистенцију Винисијус Жуниора. 

До краја утакмице виђено је још много прилика, али чини се да су Бразилци "смањили гас". У 76. минуту Паик постиже погодак и поставља коначан резултат овог меча. 

Интересантно је да су Бразилци знали како да прославе сваки погодак и код аут-линије су плесали самбу. Оваквој прослави се, након гола Ришарлисона, придружио и селектор реперезентације Тите, који је заплесао заједно са фудбалерима. 

Подсетимо, у ранијем термину данас Хрватска је након пренала савладала жилаву екипу Јапана која је катастрофално изводила ударце са једанаест метара. Ипак, треба истаћи и голмана репрезентације Хрватске који је имао три одбране.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".