Fudbaleri Brazila savladali su reprezentaciju Južne Koreje rezultatom 4:1 i na taj način su zakazali meč sa selekcijom Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru. 

"Karioke" su krenule silovito i već u 7. minutu Vinisijus Žunior postiže pogodak za vođstvo Brazila od 1:0. 

Prednost je sa bele tačke duplirao Nejmar, koji se vratio na teren nakon povrede koju je zadobio u meču prvog kola grupne faze protiv selekcije Srbije. 

Foto: Tanjug/AP

 

Na 3:0 povisio je Rišarlison fantastičnim pogotkom u 29. minutu. Fudbaler Totenhema je imao nekoliko kontakata sa loptom glavom i tako sprečio rivala iz Južne Koreje da mu je oduzme, onda odigrao blago udesno, ispred sebe, obišavši svog čuvara s leve strane. Dok je Rišarlison trčao u kazneni prostor, njegovi saigrači su dodavanjima zbunili suparnike: lopta je s desne strane brzo poslata levo, u sredinu, a čim se odbrana Južne Koreje okrenula tamo, odande je Tijago Silva "promenio stranu", proigrao Rišarlisona, koji je pogodio nebranjeni deo mreže. Kako je izgledala ova izvrsna akcija, pogledajte na ovom linku.

Foto: Tanjug/AP

 

Brazil je sa prednošću od 4:0 otišao na poluvreme, a taj četvrti pogodak postigao je Lukas Paketa u 36. minutu meča na asistenciju Vinisijus Žuniora. 

Do kraja utakmice viđeno je još mnogo prilika, ali čini se da su Brazilci "smanjili gas". U 76. minutu Paik postiže pogodak i postavlja konačan rezultat ovog meča. 

Interesantno je da su Brazilci znali kako da proslave svaki pogodak i kod aut-linije su plesali sambu. Ovakvoj proslavi se, nakon gola Rišarlisona, pridružio i selektor reperezentacije Tite, koji je zaplesao zajedno sa fudbalerima. 

Podsetimo, u ranijem terminu danas Hrvatska je nakon prenala savladala žilavu ekipu Japana koja je katastrofalno izvodila udarce sa jedanaest metara. Ipak, treba istaći i golmana reprezentacije Hrvatske koji je imao tri odbrane.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".