Хватска организација позната као "Католички мужеви", већ неколико недеља за редом окупљају се на на Тргу бана Јелачића у Загребу да би вршили молитвено клечање које је у хрватској јавности изазвало лавину реакција.

Дан уочи последњег клечања на Тргу у јавности се појавио један од челних људи те организације, Весељко Краљ из Краљевца, који се том приликом пожалио окупљенима да му је хрватски телеком блокирао бројеве са кога је слао смс поруке са позивима за клечање.

Фото: Профимедиа

 

 

- Овог дана одлучио сам да се искључим са Фејсбука, Воцапа и Вибера све до Божића, па сам поруке са позивом на молитву слао обичним смс порукама. Тако сам са свог приватног броја 27. новембра послао 170 порука пријатељима и члановима "Братства мужеви католици" и када сам 29. новембра хтео да пошаљем још порука то нисам могао да учиним - испричао је за хрватски лист Вечерњи.

Поменути Весељко Краљ 1998. године камионом је усмртио двоје људи у саобраћајној несрећи код Новске. Након тога је према наводима хрватских медија годину дана лагао о томе како би избегао затвор. 

- Већ након неколико минута почео сам да смишљам лаж коју ћу рећи полицији када стигне на увиђај. Желео сам да избегнем затвор - признао је пре четири године за Загроје.цом и појаснио због чега је лагао. Додао је и да је на пут тада кренуо са закашњењем и да је био уморан.

- Годину дана сам свима тајио истину. Нико није знао, а мене је изједало. Нисам могао спавати, био сам нервозан. Пио сам таблете за спавање, а када бих заспао, сањао бих несрећу. Све је патило, и мој брак и моја породица и мој живот уопште – рекао је Краљ за Загорје.цом.

На крају у затвору није провео ни 18 месеци, већ му је казна смањена на шест месеци након што су супруга и пријатељи писали Одбору за помиловање у Загребу.

(24часа.хр)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".