Просинечког су питали да предвиди како ће у Катару проћи Хрватска, која у Катару брани сребро освојено на СП-у у Русији пре четири године.

- Врло тешко се то може поновити, али Хрватска има једну добру репрезентацију, могу рећи солидну екипу с добрим, млађим играчима. Ипак све зависи од тога какав ће бити Лука (Модрић), који је вођа ове екипе. Хрватска ће проћи групу, а после је све могуће. Реч је о екипи која зна и добро игра, па се резултатски гледано, никад не зна са Хрватском. Имају квалитет, у питању је спој младих и искуснијих играча, тако да нека Хрватска прво прође групну фазу, а онда може да буде свашта. Да понови Русију - тешко, али то може да буде врло занимљиво првенство за Хрватску - рекао је Просинечки.

Фото: Н. Скендерија

 

У наставку је говорио о српској репрезентацији, која прву утакмицу игра против једног од највећих фаворита за освајање светског злата, репрезентације Бразила.

- Србија је дуго имала проблема, није успевала да се квалификује на велика такмичења, а и кад би то успела није пролазила први круг. Мислим да је Пикси направио добру атмосферу, улио је екипи самопоуздање. И до сада су појединачно били добри, а сада и колективно. Пикси је то донео, биће им тешко, али верујем да ће бити други у групи иза Бразила, који је по мени први фаворит за титулу првака. Генерално, мислим да могу да буду јако добри. Појединачно су јако добри, селектор им је дао дрскост какву је и он имао као играч тако да сад изгледају јако, јако добро. Мање-више исто као и Хрватска после евентуалног проласка групе. Србија је победила у Португалу, па недавно без проблема Норвешку са једним Ерлингом Хааландом у Лиги нација. То је једна сасвим друга репрезентација него пре када су имали добре појединце, али никад добар колектив. Пикси је то све посложио и изгледају јако добро. Све је могуће - поручио је.

(Мондо)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".