У интервјуу за Јутарњи.хр говорила је о свом недавном боравку у Србији на Сајму књига, али и како се осећа у нашој земљи.

- Ја сам у Србији звезда - рекла је.

На питање зашто то није у Хрватској, славна списатељица каже да нема одговор.

- Мислим да ме не подносе у културним круговима, ако то јесу "културни кругови". Ја, скромно, мислим да сам превелика за њих. И за Хрватску и за те кругове. Србија је дефинитивно моја земља. Тамо не да се осећам као код куће, него ја тамо јесам код куће. А нисам Српкиња - каже Рудан и истиче да воли нашу земљу и народ.

Фото М. Анђела

 

 

- Дошла сам тамо 2003. године, објавили су моју књигу "Ухо, грло, нож", а Сека Саблић је играла монодраму истог имена као књига. Ја сам у тој књизи неким имагинарним Србима поручила шта ја мислим о нашем ратовању, о нашем сукобу и колико мени нација није битна. Поверовали су ми, а и данас ми верују. Говорим из срца. За мене су Срби људи, не Срби. То је то. Обишла сам целу ту земљу уздуж и попреко.

Најавила је да ускоро иде у Ниш, па у Црну Гору у Херцег Нови.

- Притом, врло је битно, да сам ја скупа госпођа, моја гостовања нису јефтина, моји часови на телевизијским наступима, на које не морам да идем као промотер књиге, врло су скупи. Ја сам бусинесс wоман. Ја нисам почашћена кад ме неко негде позове. То је мој посао који се плаћа.

Фото: Милена Анђела

 

 

У Србији има своју издавачку кућу.

- То је Лагуна у Београду. То је светска кућа. Власник Лагуне, Папић, ушао је међу десет најбољих менаџера у свету, али не само у издаваштву него уопште. Велики менаџер. Додела награда била је у Монаку. Он своје писце, који му доносе паре, третира као звезде. Баш сам јуче добила обавештење од Лагуне да се штампа осмо издање моје књига "Зашто псујем". Исто јуче јавио ми је господин Гламузина, сјајан директор ВБЗ-а у Загребу, да се управо штампа друго издање моје књиге "Доживотна робија".

(Јутарњи.хр)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".