Славни глумац Ирфан Менсур прославио је почетком године 70. рођендан, а сада је открио да ли је могуће да нека од улога није била најбољи одабир за његову каријеру.

- Наравно да је могуће, кад одредите шта вам је примарно и чиме желите да се бавите у животу. Ја сам, на пример, изашао самоиницијативно из "Тесне коже". Нисам себе видео у тој врсти експлоатације мог имена и презимена, истиче глумац.

Фото: В. Данилов

 

 

- Касније се испоставило да је то била грешка материјалне природе, јер су глумци добро зарадили у наставцима. И дан-данас ме на неки начин везују за "Тесну кожу" и остао сам упамћен као Јапанац, рекао је Менсур.

Глумац се такође дотакао и навећег изазова у каријери.

- На самом почетку, после улоге у великом наслову "Атентат у Сарајеву" Вељка Булајића, био сам у незгодној позицији. Играо сам Гаврила Принципа и, по мом мишљењу, то је било катастрофално. Највећи изазов ми је био да убедим људе са филма и телевизије да заправо нисам лош глумац и да од мене може нешто да постане у животу. Имао сам среће, па су се касније ређале нове роле попут "Чувара плаже", у којима сам показао да ипак знам да глумим, рекао је глумац за "Курир".

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".