Slavni glumac Irfan Mensur proslavio je početkom godine 70. rođendan, a sada je otkrio da li je moguće da neka od uloga nije bila najbolji odabir za njegovu karijeru.

- Naravno da je moguće, kad odredite šta vam je primarno i čime želite da se bavite u životu. Ja sam, na primer, izašao samoinicijativno iz "Tesne kože". Nisam sebe video u toj vrsti eksploatacije mog imena i prezimena, ističe glumac.

Foto: V. Danilov

 

 

- Kasnije se ispostavilo da je to bila greška materijalne prirode, jer su glumci dobro zaradili u nastavcima. I dan-danas me na neki način vezuju za "Tesnu kožu" i ostao sam upamćen kao Japanac, rekao je Mensur.

Glumac se takođe dotakao i navećeg izazova u karijeri.

- Na samom početku, posle uloge u velikom naslovu "Atentat u Sarajevu" Veljka Bulajića, bio sam u nezgodnoj poziciji. Igrao sam Gavrila Principa i, po mom mišljenju, to je bilo katastrofalno. Najveći izazov mi je bio da ubedim ljude sa filma i televizije da zapravo nisam loš glumac i da od mene može nešto da postane u životu. Imao sam sreće, pa su se kasnije ređale nove role poput "Čuvara plaže", u kojima sam pokazao da ipak znam da glumim, rekao je glumac za "Kurir".

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".