Певачица Сека Алексић огласила се на Твитеру након што ју је разбеснела изјава покрета Двери да вантелесна оплодња са донираним материјалом може утицати на промену генома будућих нараштаја, коју је пренео лист „Данас“.

 

- Увредисте све људе који се на овај начин боре за потомство, срам вас било. Ко сте ви да одлучујете и доносите мишљења? Бог је тај који ће потомство да да било природним путем, ВТО или донацијом јајних ћелија и усрећи хиљаде породица. Знате ли колико се парова бори на овај начин? - написала је она на Твитеру.


- Ово је срамотно. Замислите вапај парова који би да имају потомство и који би задњу кап крви дали за то. Замислите њих када прочитају овако нешто? Уместо да смо им подршка па шта Бог да - додала је Сека.

Многи су јој у коментарима пружали подршку истичући да деле њено мишљење.

Фото: Зоран Јовановић

 

Подсетимо, политичка партија "Двери" изашла је са саопштењем у ком се наводи да вантелесна оплодња са донираним материјалом може утицати на промену генома будућих нараштаја.

- Ако знамо да се приликом сваке оплодње меша генетички материјал оца и мајке, поставља се питање генетичког материјала увезеног од непознатог донора, што може утицати на промену генома будућих нараштаја - наводи се у саопштењу Двери.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из бутика Бубе Мирановић - атрактивна издања певачице

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".