Мира Бањац једна је од ретких глумица која је имала прилику да прича са Јосипом Брозом Титом.

- Била сам одабрана да идем на његов рођендан, на који су били позвани и Хрвати, Словенци, Босанци... Свако је имао свој шатор. Пре него што је требало да одем, пријатељи у Новом Саду су ми рекли: "Помени Титу наше позориште које се зида." Била сам млади комуниста и то је за мене био озбиљан задатак. Док је збијао шале, пришла сам му и поменула позориште. Рекао ми је: "Зашто ти то мени кажеш? Па нисам ја зидар. Када дођу до браварских радова, нека ме зову." Био је духовитији од многих глумаца.

Фото: Танјуг/Јадранка Илић

 

Мира је открила да је виша пута била у његовом друштву.

- Јесам, када смо на Брионима снимали филм. Пришао ми је и похвалио ме: "О мала, добро ти то радиш!"

Славна глумица се осврнула и на свој 93. рођендан.

- Не осећам се као да имам толико година. Недавно сам била на систематском прегледу. Кад је доктор видео снимак мојих плућа, био је убеђен да не пушим, јер су ми била скроз "чиста". Рекла сам му да палим једну за другом, а он је био шокиран. Објаснио ми је да је то зато што пушим на муштиклу.

Фото: Архива Борбе

 

Без обзира на године, Мира Бањац стално ради.

- Живим да бих радила и радим да бих живела. Када не будем могла да глумим, то ће значити да у мени нема живота.

Представа "Радован Трећи" и улога Катице обележиле су Мирину каријеру. Глумица је открила како је било сарађивати са Зораном Радмиловићем.

Фото: В. Данилов

 

- Он је изузетан позоришни глумац и мајстор сцене. А приватно је био мргуд, невесео и недуховит. Никада није желео да забавља друштво. То је чинио само за најближи круг пријатеља. Могла бих да напишем три књиге о њему.

(Информер)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Славна глумица Мира Бањац

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".