Власница најдужих ногу на естради, Снежана Бабић Снеки, плени не само харизмом већ и ненаметљивошћу. Управо због тога, мало ко зна да Снеки има и друге таленте, а један од њих је сликарство.

Хоби којем се више посветила пре десет година потпуно је испуњава, али како каже не размишља да га претвори у професију.

- Сликарством се бавим десетак година и само онда када имам да пренесем нешто на платно. То није нешто што је мени императив, али волим да сликам. То је некако дошло потпуно спонтано без икаквих припрема.

Фото: АТА имагес

 

Кад год сам расположена и имам времена бацим се на платно, истиче кроз осмех Снежана.

- Изложба је стварно нешто што је преозбиљно за мене, нека то остане за наше праве уметнике, у свом маниру са осмехом на лицу каже певачица која нема атеље већ слика у свом дому, нарочито у просторијама које имају пуно светлости.

Ту лепо може да види боје, али јој је додатна инспирација када светлост падне на платно.

- Сликам тамо где ми је лепо. То је соба где има много светлости, зовем је сунчана соба. Волим тај део куће, тако да је то неки мој кутак - открива она.

Многим људима је хоби једна врста издувног вентила од свакодневних обавеза и посла. Нарочито када је реч о сликарству, многи га сматрају антистрес терапијом. Међутим, код ње то није случај.

Фото: В. Данилов

 

- Сликарство ми не дође као антистрес терапија већ као велико задовољство. Један вентил радости и осамљења у коме налазим извор енергије за неке друге послове. Много волим природу и у томе налазим мир. Инспирацију видим у људима добре енергије, у лепоти, у лепом дану, у неким детаљима који видим на улици и у животу уопште, открива.

Певачица и те како ужива у томе да своје радове поклања ближњима, било да су то чланови породице, пријатељи или познаници.

- Пријатељима углавном поклањам слике и ономе за кога сматрам да уме цени мој труд и рад. Несматрам да је то од неке велике уметничке важности, али мислим да све оно што изађе из човека може бити уметност уколико он то на прави начин пренесе - рекла је певачица.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из мог бутика - Маја Маријана

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".