Vlasnica najdužih nogu na estradi, Snežana Babić Sneki, pleni ne samo harizmom već i nenametljivošću. Upravo zbog toga, malo ko zna da Sneki ima i druge talente, a jedan od njih je slikarstvo.

Hobi kojem se više posvetila pre deset godina potpuno je ispunjava, ali kako kaže ne razmišlja da ga pretvori u profesiju.

- Slikarstvom se bavim desetak godina i samo onda kada imam da prenesem nešto na platno. To nije nešto što je meni imperativ, ali volim da slikam. To je nekako došlo potpuno spontano bez ikakvih priprema.

Foto: ATA images

 

Kad god sam raspoložena i imam vremena bacim se na platno, ističe kroz osmeh Snežana.

- Izložba je stvarno nešto što je preozbiljno za mene, neka to ostane za naše prave umetnike, u svom maniru sa osmehom na licu kaže pevačica koja nema atelje već slika u svom domu, naročito u prostorijama koje imaju puno svetlosti.

Tu lepo može da vidi boje, ali joj je dodatna inspiracija kada svetlost padne na platno.

- Slikam tamo gde mi je lepo. To je soba gde ima mnogo svetlosti, zovem je sunčana soba. Volim taj deo kuće, tako da je to neki moj kutak - otkriva ona.

Mnogim ljudima je hobi jedna vrsta izduvnog ventila od svakodnevnih obaveza i posla. Naročito kada je reč o slikarstvu, mnogi ga smatraju antistres terapijom. Međutim, kod nje to nije slučaj.

Foto: V. Danilov

 

- Slikarstvo mi ne dođe kao antistres terapija već kao veliko zadovoljstvo. Jedan ventil radosti i osamljenja u kome nalazim izvor energije za neke druge poslove. Mnogo volim prirodu i u tome nalazim mir. Inspiraciju vidim u ljudima dobre energije, u lepoti, u lepom danu, u nekim detaljima koji vidim na ulici i u životu uopšte, otkriva.

Pevačica i te kako uživa u tome da svoje radove poklanja bližnjima, bilo da su to članovi porodice, prijatelji ili poznanici.

- Prijateljima uglavnom poklanjam slike i onome za koga smatram da ume ceni moj trud i rad. Nesmatram da je to od neke velike umetničke važnosti, ali mislim da sve ono što izađe iz čoveka može biti umetnost ukoliko on to na pravi način prenese - rekla je pevačica.

BONUS GALERIJA: Iz mog butika - Maja Marijana

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".