Неименована туристкиња извижда је и поливена водом након што се 20. новембра попела на заштићени споменик Маја, познат као "Ел Кастиљо" или Кукулканова пирамида, на археолошком налазишту Чичен-Ица ​​у Јукатану у Мексику.

И поред видно назначених забрана да се пење и борави на културно-историјском локалитету, туристкиња се из неког разлога оглушила о њих и попела на храм.

Друштвене мреже преплавили су видео снимци који приказују туристкињу у јаркоцрвеним панталонама како се пење на врх древног мајанског светилишта. На повике локалних становника који су се налазили испред храма, она је почела да игра, што су локалци доживели као посебну провокацију.

 

 

Када се спустила до шеталишта сачекала је љута гомила која је засула узвицима и физичким нападима. Након својеврсног линча који је доживела, убрзо ју је привела и ликална полиција.

Пењање на пирамиду забрањено је од 2008. године због забринутости за безбедност људи али и очување саме грађевине. Конгрес Сједињених Мексичких Држава одредио је високе казне за дела непослушности по Федералном закону о споменицима и археолошким, уметничким и историјским областима. 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".