- Рођен сам у Битољу и тамо сам живео 20 дана јер су моју мајку протерали зато што је имала презиме на „ић“. Као Сапунџић је рођена. А ја сам рођен као Тома Филовић, а не као Тома Фила, то мало ко зна - рекао је Фила у исповести за "Курир".

- Македонија је била Јужна Србија, и ако хоћеш у државну службу, морао си да ставиш „ић“. Моја мајка је, ево, и то мало ко зна, била висока 1,57, а тата је био бар 1,87. Он је волео те крофнасте жене, а ја сам целог живота волео танке. Моја Весна кад се удала за мене, имала је 48 килограма - испричао је Фила и додао:

Фото: Танјуг/ Драган Кујунџић

 

- Чекај, да ово не заборавим! Кад су моју мајку Бугари видели, рекли су јој да одмах мора назад. Пустили су је да се породи и онда је морала након седам дана за Београд. Онда су они отишли у Неготин, јер су били избеглице. Мој отац се врати назад, лечио се једно шест месеци у санаторијуму од туберкулозе у Битољу. Касније су хтели да га поставе за шефа полиције у Битољу, требало је да убије 150 чланова своје фамилије. Знаш, ми смо Цинцари.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".