- Rođen sam u Bitolju i tamo sam živeo 20 dana jer su moju majku proterali zato što je imala prezime na „ić“. Kao Sapundžić je rođena. A ja sam rođen kao Toma Filović, a ne kao Toma Fila, to malo ko zna - rekao je Fila u ispovesti za "Kurir".

- Makedonija je bila Južna Srbija, i ako hoćeš u državnu službu, morao si da staviš „ić“. Moja majka je, evo, i to malo ko zna, bila visoka 1,57, a tata je bio bar 1,87. On je voleo te krofnaste žene, a ja sam celog života voleo tanke. Moja Vesna kad se udala za mene, imala je 48 kilograma - ispričao je Fila i dodao:

Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

 

- Čekaj, da ovo ne zaboravim! Kad su moju majku Bugari videli, rekli su joj da odmah mora nazad. Pustili su je da se porodi i onda je morala nakon sedam dana za Beograd. Onda su oni otišli u Negotin, jer su bili izbeglice. Moj otac se vrati nazad, lečio se jedno šest meseci u sanatorijumu od tuberkuloze u Bitolju. Kasnije su hteli da ga postave za šefa policije u Bitolju, trebalo je da ubije 150 članova svoje familije. Znaš, mi smo Cincari.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".