Покушао је у Додрехту. Одиграо је тек две утакмице за њега пре него што га је клуб отпустио. Фудбалски портал Гол пише да су супруга и породица тражили да се одрекне каријере и прихвати се посла у полицији. Није их послушао ни након што је уследила цела година без ангажмана.

Тражио је клуб и пронашао га је у јануару прошле године кад су му Го Ахед Иглси дали шансу.

Након добрих партија за Иглсе, искористио је и прихватио позив Хееренвена, истог оног клуба у којем није добио шансу на почетку каријере.

За њега је у овој сезони одиграо 14 утакмица, примио 13 голова и шест пута сачувао своју мрежу нетакнутом. Донело је то голману високом 203 центиметра, највишем играчу Светског првенства у Катару, недавно и позив Луј ван Гаала. Прилику тада није добио, али ју је дочекао у првој утакмици Холандије на Светском првенству.

Фото: AP Photo/Petr David Josek

 

 

Играч без иједног наступа за репрезентацију, пре две године без клуба и шансе, у отварајућој утакмици СП-а, постао је њен јунак. Према оцени СофаСкора (8.0) био је најбоље оцењен играч меча. Своју је оцену зарадио с четири обране, од којих су две биле након удараца унутар његовог шеснаестерца.