Pokušao je u Dodrehtu. Odigrao je tek dve utakmice za njega pre nego što ga je klub otpustio. Fudbalski portal Gol piše da su supruga i porodica tražili da se odrekne karijere i prihvati se posla u policiji. Nije ih poslušao ni nakon što je usledila cela godina bez angažmana.

Tražio je klub i pronašao ga je u januaru prošle godine kad su mu Go Ahed Iglsi dali šansu.

Nakon dobrih partija za Iglse, iskoristio je i prihvatio poziv Heerenvena, istog onog kluba u kojem nije dobio šansu na početku karijere.

Za njega je u ovoj sezoni odigrao 14 utakmica, primio 13 golova i šest puta sačuvao svoju mrežu netaknutom. Donelo je to golmanu visokom 203 centimetra, najvišem igraču Svetskog prvenstva u Kataru, nedavno i poziv Luj van Gaala. Priliku tada nije dobio, ali ju je dočekao u prvoj utakmici Holandije na Svetskom prvenstvu.

Foto: AP Photo/Petr David Josek

 

 

Igrač bez ijednog nastupa za reprezentaciju, pre dve godine bez kluba i šanse, u otvarajućoj utakmici SP-a, postao je njen junak. Prema oceni SofaSkora (8.0) bio je najbolje ocenjen igrač meča. Svoju je ocenu zaradio s četiri obrane, od kojih su dve bile nakon udaraca unutar njegovog šesnaesterca.