Гханим Ал Муфтах је рођен са синдромом каудалне регресије, ретким поремећајем који омета развој доњег дела кичме. С обзиром на врло мало шанси да преживи колико су му давали лекари, право је чудо што је Ганим је успео да поживи више од 15 година.

Његова прича је права инспирација и мотивација за људе особе са инвалидитетом широм света.

Дечак из Катара дугује велики део успеха родитељима који су непоколебљиво утицали на његов позитиван развој. Инсистирли су да води нормалан живот, изван граница његових телесних ограничења.

Он годишње добија стручну хируршку негу у Европи, а најмлађи је катарски предузетник. Основао је "Гхарисса Ице Цреам" компанију која има шест филијала и запошљава 60 запослених. Гханим настоји да прошири своје пословање и отвори франшизе у целом региону Залива.

 

 

Ал Муфтах се нада и да ће постати будући параолимпијац. Упркос инвалидитету, Гханим се бави пливањем, роњењем, фудбалом, планинарењем и скејтбордингом.

У школи је играо фудбал у патикама на рукама и јурио за лоптом са својим пријатељима "нормалне величине". Запањујуће, Катаранин се попео на Џебел Шамс, највиши планински врх у целом региону Залива.

Неустрашиви момак јавно је изразио и да има намеру да се попне на Монт Еверест.

Са преко милион пратилаца на Инстаграму, Ал-Муфтах жели да студира политичке науке, са циљем да постане - будући премијер Катара.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".