Гудељ тренутно наступа за Севиљу где игра на средини терена. Своју каријеру је почео ван Србије, иако је у њој рођен, а никада није заиграо за српски клуб. У НАЦ Бреди је први меч у сениорској каријери заиграо након комплетиране фудбалске академије овог клуба.

У почетку је улазио са клупе, а каријеру је започео на позицији штопера, са честим променама позиције. Процветао је у сезони 2012/13 када је постигао пет голова и забележио једну асистенцију као дефанзивни везни. То није промакло скаутима, те је убрзо стигла понуда из АЗ Алкмара који га је платио 3 милиона евра.

Није дуго прошло, његове партије су примећене у Ајаксу, па је потписао за Копљанике. Није био задовољан минутажом, а дошло је и до сукоба са тренером па је 2017. у Јануару наставио каријеру у Кини.

Фото: М.В.

 

Ретко који играч се врати из Азијских држава, али то је пошло Гудељу за ногом. После две године проведене у Кини и једне кратке позајмице у Спортингу из Лисабона, он потписује са Севиљом где и сада игра.

Пошао очевим стопама

Разлог зашто је Немања заиграо прво за НАЦ Бреду, а не неки српски клуб је зато што је тих година његов отац играо управо за овај клуб.

Фото: Н. Скендерија

 

Леви бек, Небојша Гудељ је прослављени фудбалер Партизана, НАЦ Бреде и Спарте Ротердам. Чак је и две сезоне провео на клупи Немањиног првог клуба као тренер. Тако су у НАЦ Бреди у једном тренутку били и отац и син.

Са Партизаном је Небојша Гудељ освојио две титуле првака Југославије и два Купа у периоду од 1991. до 1994. године. У дресу црно-белих је затресао мрежу чак 14 пута. Он је чак играо у Шпанији за Логроњес и Леганес, али је најбоље године провео у НАЦ Бреди.

Спортска породица

Поред два запажена фудбалера, једног који игра за Севиљу, а облачи и дрес репрезентације Србије и оца који је своје умеће показао у дресу Партизана и шпанских и холандских клубова, постоје још два члана породице који је ушао у спортске воде.

 

 

Реч је Немањиној сестри Вањи која је тенисерка. Небојшин млађи син, рођен у Холандији, пошао је очевим стопама и игра на позицији левог бека. Он тренутно наступа за други тим шпанског Кадиза, а пре тога је наступао за други тим Виторије Гимараеш из Португалије, швајцарски Волен и млађи тим Ајакса. Прошао је кроз млади тим НАЦ Бреде, где је завршио академију. Наступао је и за млађе селекције репрезентације.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dragi (@dragigudelj)

 

Занимљиво је да је Небојша био тренер НАЦ Бреде када су ова два момка наступала за холандски клуб. Затим је постао скаут Ајакса, те су оба сина прешла у Копљанике.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".