Gudelj trenutno nastupa za Sevilju gde igra na sredini terena. Svoju karijeru je počeo van Srbije, iako je u njoj rođen, a nikada nije zaigrao za srpski klub. U NAC Bredi je prvi meč u seniorskoj karijeri zaigrao nakon kompletirane fudbalske akademije ovog kluba.

U početku je ulazio sa klupe, a karijeru je započeo na poziciji štopera, sa čestim promenama pozicije. Procvetao je u sezoni 2012/13 kada je postigao pet golova i zabeležio jednu asistenciju kao defanzivni vezni. To nije promaklo skautima, te je ubrzo stigla ponuda iz AZ Alkmara koji ga je platio 3 miliona evra.

Nije dugo prošlo, njegove partije su primećene u Ajaksu, pa je potpisao za Kopljanike. Nije bio zadovoljan minutažom, a došlo je i do sukoba sa trenerom pa je 2017. u Januaru nastavio karijeru u Kini.

Foto: M.V.

 

Retko koji igrač se vrati iz Azijskih država, ali to je pošlo Gudelju za nogom. Posle dve godine provedene u Kini i jedne kratke pozajmice u Sportingu iz Lisabona, on potpisuje sa Seviljom gde i sada igra.

Pošao očevim stopama

Razlog zašto je Nemanja zaigrao prvo za NAC Bredu, a ne neki srpski klub je zato što je tih godina njegov otac igrao upravo za ovaj klub.

Foto: N. Skenderija

 

Levi bek, Nebojša Gudelj je proslavljeni fudbaler Partizana, NAC Brede i Sparte Roterdam. Čak je i dve sezone proveo na klupi Nemanjinog prvog kluba kao trener. Tako su u NAC Bredi u jednom trenutku bili i otac i sin.

Sa Partizanom je Nebojša Gudelj osvojio dve titule prvaka Jugoslavije i dva Kupa u periodu od 1991. do 1994. godine. U dresu crno-belih je zatresao mrežu čak 14 puta. On je čak igrao u Španiji za Logronjes i Leganes, ali je najbolje godine proveo u NAC Bredi.

Sportska porodica

Pored dva zapažena fudbalera, jednog koji igra za Sevilju, a oblači i dres reprezentacije Srbije i oca koji je svoje umeće pokazao u dresu Partizana i španskih i holandskih klubova, postoje još dva člana porodice koji je ušao u sportske vode.

 

 

Reč je Nemanjinoj sestri Vanji koja je teniserka. Nebojšin mlađi sin, rođen u Holandiji, pošao je očevim stopama i igra na poziciji levog beka. On trenutno nastupa za drugi tim španskog Kadiza, a pre toga je nastupao za drugi tim Vitorije Gimaraeš iz Portugalije, švajcarski Volen i mlađi tim Ajaksa. Prošao je kroz mladi tim NAC Brede, gde je završio akademiju. Nastupao je i za mlađe selekcije reprezentacije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dragi (@dragigudelj)

 

Zanimljivo je da je Nebojša bio trener NAC Brede kada su ova dva momka nastupala za holandski klub. Zatim je postao skaut Ajaksa, te su oba sina prešla u Kopljanike.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".