Легендарни певач народне музике Предраг Живковић Тозовац преминуо је пре нешто више од годину дана. Ипак, он и даље живи кроз бројне хитове које је оставио у наслеђе.

О њему и његовој супрузи и великој љубави Емилији, коју сви знају као Мими, испричане су многе приче. Њихова љубав је била таква да би по њој могао да се сними најлепши љубавни филм.

Предраг и Мима су после скоро 40 година љубави пожелели да кажу судбоносно да. То су и урадили када је њему било 85. година.

У јавности је више пута говорио о њиховој љубави. Миму је заволео, како је волео да каже, на први поглед. Написао јој је песму и у више наврата поносно испричао да с њом живи испуњено и дише пуним плућима.

Обоје су имали по један брак за собом, а заједно током емотивне везе нису имали деце, што је њему посебно тешко пало.  Тозовац из првог брака, који је трајао свега неколико година, такође се није остварио као родитељ, док Емилија има децу и унуке, које је Тозовац прихватио као своје.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tozovac Mima (@emamimaa)

Недавно је покојни певач евоцирао успомене о сусрету са својим суђеном женом.

- Срели смо се сасвим случајно и тако је почело. Заљубили смо се чим смо се угледали - говорио је Тозовац.

- Њој сам написао песму ''Мима'', коју сам објавио у књизи. Мима је моја права љубав и мој избор. Наш однос је више од љубави. Љубав бих описао као краткотрајну болест - поетски и симболично је тада описивао музичар њихов однос.

- Ми смо у најлепшој фази јер смо постали пријатељи који не могу једно без другог. Љубав нема везе са годинама. Мира Ступица често је волела да каже: ''Живим живот пуним плућима и у овим годинама'', иако је била у старачком дому. Ја се слажем с њом - биле су мисли певача.

За медије се огласио и његов кум Ратко Рађеновић, веома потресен, који је открио како је дошло до компликација што су водиле до кобног исхода.

Фото: М. Лабудовић

 

 

- Све је почело са операцијом каротиде након операције у КБЦ ''Драгиша Мишовић''. Међутим, након што је добио корону, остао је у болници. Опоравио се мало и онда га је супруга пребацила на ВМА. Али, имао је упалу оба плућна крила - истакао је Рађеновић за "Танјуг".

Тозовац је преминуо у 85. години од последица корона вируса. Певач је пуштен из КБЦ Драгиша Мишовић, пошто се добро осећао. Ипак, убрзо му се стање погоршало, примљен је на ВМА, где је и преминуо, пошто му је срце стало.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".