У приватном животу, наравно, сасвим је другачија и није нимало застрашујућа, а занимљиво је да се у слободно време бави јогом. Глумица, коју тренутно имамо прилике да гледамо у серији "Бунар" се први пут сусрела са јогом пре осам година и од тада је она саставни део њеног живота.

- Често трчим али истезање тела након тренинга не одрадим поштено, тако да ми се тело само побунило. Осетила сам потребу за јогом. Почела сам са хата јогом, она је блага, представља комбинацију физичких положаја тј. асана и вежби дисања. Хата јога представља стање равнотеже, хармонизује дух и тело. Јако ми је пријало све то - објашњава Татјана Кецман.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tatjana kecman (@tkecman)

Уметница додаје да јој је овај вид релаксације битан у послу којим се бави, јер истиче да су тело и ум глумачки инструменти.

- Наш посао је стресан, диван али је адреналинска бомба. Некад нас тај енергетски набој разбије, разнесе у парампарчад. Познато је да јога смирује, помаже у проналажењу унутарњег баланса. Јога те научи да поставиш свој ум на фреквенцију која те чува, научи те да дишеш. Иначе, не постоји никакав посебан ритуал када радим јогу, већ једноставно то чиним када осетим потребу. Нисам љубитељ мистификације, не волим непотребне и измишљене зачудности, које људи пришивају јоги. Радим је где год и кад год пожелим - у дневној соби, у дворишту, на плажи...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tatjana kecman (@tkecman)

Татјанина прва инструкторка јоге је била Соња Иванишевић. Ишла је редовно на групне часове али је у једном тренутку престала. Како каже њено тело је већ било “научено” тако да је наставила да вежба сама.

- За време короне сам поново кренула на заједничке часове, овај пут је била аштанга јога, код Бојана Зечевића. Та врста јоге ми је ближа, јер је захтевнија и динамичнија. Сада опет вежбам сама. Нисам неки велики јогин али не могу без тога. Истежем и активирам групе мишића које су запостављене у трчању. Често ме питају шта ми најтеже пада током јоге. То су положаји тела који су ми тешки за исвести, тј. асане у које теже улазим и које су ми напорне. Реално пуно асана има које не могу да урадим. Имам типичне тркачке мане, као например уска задња ложа.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tatjana kecman (@tkecman)

Многи тврде да људи који се баве јогом имају много већи праг толеранције.

- Вероватно је тачно, тако и мени изгледа, иако не волим генерализовати. Јога подстиче усмеравање свесне пажње.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tatjana kecman (@tkecman)

Глумица тренутно игра и представу “Бајбок” коју је и режирала.

- У представи игра моја млада колегиница Ана Лечић. Премијерно смо је извеле у УК “Пароброду” и било је предивно. Сад су пред нама многа гостовања у Србији а у Београду ћемо играти и даље у “Пароброду”. Ана и ја добро функционишемо и приватно и на сцени, јер она је вредна и даровита девојка - истиче глумица.

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".