Од почетка карте нису ишле њима у корист. Кувајт је у групи био са Енглеском и Француском и Чехословачком, те се од почетка очекивало да ће испасти. Тако је и било, били су последњи у групи, а једини поен су узели против Чехословачке.

На самом почетку су успели да отму бод репрезентацији Чехословачке, а затим је уследио гигант - Француска. Показали су зубе и били су спремни да то учине опет. На трибинама стадиона је био и принц Кувајта Шеик Фахад Ал-Ахмед Ал-Џабер Ал-Сабах, такође и председник фудбалског савеза. Чекала се историја.

Французи су повели, а затим и увећали предност до полувремена. Уседио је још један гол пре него што је Кувајт узвратио ударац. Затим је дошао и судњи тренутак.

Четврти гол Француза. Играчи Кувајта су остали залеђени због пиштаљке која се чула на трибинама, а они су љутито протестовали код главног судије. Принц Фахад је одлучио да узме ствари у своје руке и дошао је на терен и претио да ће његова репрезентација напустити терен уколико се не поништи гол.

Шокантан обрт је био управо када је судија одлучио да поништи тај гол. Фахад се победнички вратио на своје место и меч је настављен. Међутим, Француској није требало много да постигну четврти гол поново и тако упишу коначан резултат ове незаборавне утакмице - 4:1.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".