Браћа Тео и Лукас Ернандез о свом оцу данас не знају ништа, а с њим се нису чули барем 15 година. Француски Л'Еqуипе дошао је до одређених информација у разговору с њему блиским људима, а закључак је да је он "негде на Тајланду". За њих је и даље 'мртав', али сестра се огласила, ваљда јер би сада хтели да добију део њиховог богатства.

 

 

Тео и Лукас су синови бившег фудбалера Јеана Францоиса Ернандеза, који је такође наступао за Атлетико Мадрид одакле су и браћа потекла, но цели посао њиховог одгоја преузела је мајка.

“Све дугујем мајци. Она нас је подигла, окренула фудбалу и радила сатима да би нас прехранила. Све дугујемо њој”, рекао је 22-годишњи Лукас који и дан данас наступа за Бајерн, док је његов брат члан Милана и један од најбољих играча Росонера.

"Не знам је ли мој отац још увек жив или не", рекао је Лукас у интервјуу 2019. "Једног дана је отишао и више се нисмо чули с њим", поручио је тада.

Године 2004. Јеан-Францоису се изгубио сваки траг. За многе је отац издајник, велико г*вно, али сада постоји низ особа које су стале у његову одбрану.

"Он је прекрасна особа, сасвим супротно од онога што сам читао или слушао о њему посљедњих година. Изнад свега, био је врло породични оријентисана особа, која је увек дубоко волела своју децу", каже тренутни тренер ПСЖ-а Галтиер у интервјуу за Л'Еqуипе.

 

 

Они који га познају тврде да верзија која је приказана о њему није тачна. "Истина о Јеан-Францоису ће се коначно знати. Годинама се свашта прича о њему, блати се његово име, а да се не каже истина", каже Бруно Салиба, један од његових рођака у француским новинама.

"Никада није напустио своју децу. Она, његова бивша девојка (мислећи на мајку Лауренце Пy), била је та која га је одвојила од њих", наставља.

Лаурис Ернандез, још једна ћерка Јеан-Францоиса, слаже се с Бруном Салибом: "Мој отац је предуго био клеветан".

Сониа Молдес, бивша партнерка Јеан-Францоиса, такође износи своју верзију онога што се догодило и наводи да је он покушао задржати старатељство над децом, али да му нису дали.

"Покушали смо наћи рјешење с адвокатима, али то је био пакао. Очајан је отишао на Тајланд. Знам да је неколико пута покушао разговарати с њима оданде, али никада није добио прилику. То је верзија која би Луцас и Тео требали знати. Он их воли више од властитог живота", говори Сониа за Л'Еqуипе.

"Виђа их када играју, плаче готово од прве до задње минуте, јако му је тешко. Деца му недостају, пати. Није нам стало до новца Теа и Лукаса. Само их желимо опет видети, а посебно мој отац", открила је сестра двојице славних фудбалера који ће бранити боје Француске на Мундијалу у Катару.

"Знам да се потајно нада да ће му се деца јавити. Јако их воли. Не могу замислити колико би био сретан да се то догоди...", тврди Лукасова и Теова сестра која је на Тајланду била с оцем, али се вратила у Француску да живи и нада се поновном сусрету са браћом.

Лукас је старији од Теа и једном је приликом рекао да су се увек држали заједно и да су један за другога увек ту. "Он је мој мали брат и најбољи пријатељ", казао је једном приликом Лукас, али о оцу скоро ни речи више.

(sportsport.ba)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".