Braća Teo i Lukas Ernandez o svom ocu danas ne znaju ništa, a s njim se nisu čuli barem 15 godina. Francuski L'Equipe došao je do određenih informacija u razgovoru s njemu bliskim ljudima, a zaključak je da je on "negde na Tajlandu". Za njih je i dalje 'mrtav', ali sestra se oglasila, valjda jer bi sada hteli da dobiju deo njihovog bogatstva.

 

 

Teo i Lukas su sinovi bivšeg fudbalera Jeana Francoisa Ernandeza, koji je takođe nastupao za Atletiko Madrid odakle su i braća potekla, no celi posao njihovog odgoja preuzela je majka.

“Sve dugujem majci. Ona nas je podigla, okrenula fudbalu i radila satima da bi nas prehranila. Sve dugujemo njoj”, rekao je 22-godišnji Lukas koji i dan danas nastupa za Bajern, dok je njegov brat član Milana i jedan od najboljih igrača Rosonera.

"Ne znam je li moj otac još uvek živ ili ne", rekao je Lukas u intervjuu 2019. "Jednog dana je otišao i više se nismo čuli s njim", poručio je tada.

Godine 2004. Jean-Francoisu se izgubio svaki trag. Za mnoge je otac izdajnik, veliko g*vno, ali sada postoji niz osoba koje su stale u njegovu odbranu.

"On je prekrasna osoba, sasvim suprotno od onoga što sam čitao ili slušao o njemu posljednjih godina. Iznad svega, bio je vrlo porodični orijentisana osoba, koja je uvek duboko volela svoju decu", kaže trenutni trener PSŽ-a Galtier u intervjuu za L'Equipe.

 

 

Oni koji ga poznaju tvrde da verzija koja je prikazana o njemu nije tačna. "Istina o Jean-Francoisu će se konačno znati. Godinama se svašta priča o njemu, blati se njegovo ime, a da se ne kaže istina", kaže Bruno Saliba, jedan od njegovih rođaka u francuskim novinama.

"Nikada nije napustio svoju decu. Ona, njegova bivša devojka (misleći na majku Laurence Py), bila je ta koja ga je odvojila od njih", nastavlja.

Lauris Ernandez, još jedna ćerka Jean-Francoisa, slaže se s Brunom Salibom: "Moj otac je predugo bio klevetan".

Sonia Moldes, bivša partnerka Jean-Francoisa, takođe iznosi svoju verziju onoga što se dogodilo i navodi da je on pokušao zadržati starateljstvo nad decom, ali da mu nisu dali.

"Pokušali smo naći rješenje s advokatima, ali to je bio pakao. Očajan je otišao na Tajland. Znam da je nekoliko puta pokušao razgovarati s njima odande, ali nikada nije dobio priliku. To je verzija koja bi Lucas i Teo trebali znati. On ih voli više od vlastitog života", govori Sonia za L'Equipe.

"Viđa ih kada igraju, plače gotovo od prve do zadnje minute, jako mu je teško. Deca mu nedostaju, pati. Nije nam stalo do novca Tea i Lukasa. Samo ih želimo opet videti, a posebno moj otac", otkrila je sestra dvojice slavnih fudbalera koji će braniti boje Francuske na Mundijalu u Kataru.

"Znam da se potajno nada da će mu se deca javiti. Jako ih voli. Ne mogu zamisliti koliko bi bio sretan da se to dogodi...", tvrdi Lukasova i Teova sestra koja je na Tajlandu bila s ocem, ali se vratila u Francusku da živi i nada se ponovnom susretu sa braćom.

Lukas je stariji od Tea i jednom je prilikom rekao da su se uvek držali zajedno i da su jedan za drugoga uvek tu. "On je moj mali brat i najbolji prijatelj", kazao je jednom prilikom Lukas, ali o ocu skoro ni reči više.

(sportsport.ba)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".