Наводно могла је да буде спасена да је њена мајка позвала хитну помоћ на време, а то што је под сличним околностима само пет месеци након глумице страдао и њен муж, само још додатно ову причу сврстава у "мистерије". Нови документарац требало би да донесе нова сазнања о томе како и зашто је страдала глумица која је имала само 32 године.

 

 

Британи Марфи се појавила још као тинејџерка на филму. Многи је се сећају пре свега по улогама у "Цлулесс", "Гирл Интураптед" са Виноном Рајдер и Анђелином Жоли као и "8 миља" са Еминемом. Чинило се да би могла да направи озбиљну каријеру али је врло брзо постала вест због својих проблема са алкохолом и дрогом али и психичким проблемима. Папараци су је опседали ипратили у сваку стопу и брзо је постала и параноична.

Све то, као и последње недеље њеног живота описује нова документарна серија "Wхат Хаппенед, Бриттанy Мурпхy?" која се посебно бави мужем преминуле глумице који је имао 40 година када је одмах након супруге преминуо. Сајмон Монџек за ког се Британи удала 2007. године описан је као једна дубоко несрећна особа, варалица који је преварио бројне људе. Многи пријатељи холивудског пара, али и његова мајка и брат, појавиће се у серији и сведочити о њима. Део приче је и Монџекова одлука да остави своју пређашњу девојку и вереницу у тренутку када је сазнао да је трудна.

Редитељ документарца Синтија Хил каже да је супруг и те како утицао на Британин живот и то у негативном смислу.

- Варао је и друге људе а Британи је била његова последња жртва. Имао је шаблон по ком се понашао, разрађену шему и то нам је постало врло брзо јасно док смо снимали документарац - каже она.

Према речима шминкерке која је радила са Марфи на њеном последњем филму 2009. године, баш пре него што је преминула, глумица је из дана у дан изгледала све горе.

- Очи су јој биле потпуно упале и изгледала је као да је страшно тужна. Није била она девојка пд пре. Била је немоћна и видело се да је у боловима - говорили су.

Било је то очигледно и фановима и целој јавности јер је Британи појављивала на догађајима где је често показивала бизарно понашање и виделе су се огромне осцилације у њеној килажи.

Имала је само 32 године када је умрла у децембру 2009. након што се срушила у својој кући у Холивуду. Званични налаз каже да је умрла од упале плућа. Откривено је на обудкцији да је имала јак облик анемије као да је користила велику количину лекова који су такође утицали на њено укупно здравствено стање.

Бројни амерички медији објавили су причу да је Британин живот могао да буде спсен само да је њена мајка на време позвала помоћ. Наводно, глумица је била престрављена и истраумирана због папрац који су је у стопу пратили и није желела да виде како доктори долазе по њу. Њена мајка Шерон је после Британине срти кривила за то што се догодило и фирму која је направила кућу у којој је глумица живела а која је наводно била токсична.

 

 

Она је тужбу јер никада није добила налазе који би указали на то како је у кући било отровних материја. Једна од популарних теорија о смрти Британи је и та да је глумица била отрована отровом за пацове. С обзиром на то да кућа није била проглашена местом злочина, те опције на крају нису биле дубље истражене.

Пет месеци након Британине смрти, у сличним околностима умире и њен муж. И он је пронађен мртав у истој кући. Узрок смрти такође су упала плућа и тешка анемија, што је само подгрејало бројне теорије завере о смрти и животу Британи Марфи.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".