Navodno mogla je da bude spasena da je njena majka pozvala hitnu pomoć na vreme, a to što je pod sličnim okolnostima samo pet meseci nakon glumice stradao i njen muž, samo još dodatno ovu priču svrstava u "misterije". Novi dokumentarac trebalo bi da donese nova saznanja o tome kako i zašto je stradala glumica koja je imala samo 32 godine.

 

 

Britani Marfi se pojavila još kao tinejdžerka na filmu. Mnogi je se sećaju pre svega po ulogama u "Cluless", "Girl Inturapted" sa Vinonom Rajder i Anđelinom Žoli kao i "8 milja" sa Eminemom. Činilo se da bi mogla da napravi ozbiljnu karijeru ali je vrlo brzo postala vest zbog svojih problema sa alkoholom i drogom ali i psihičkim problemima. Paparaci su je opsedali ipratili u svaku stopu i brzo je postala i paranoična.

Sve to, kao i poslednje nedelje njenog života opisuje nova dokumentarna serija "What Happened, Brittany Murphy?" koja se posebno bavi mužem preminule glumice koji je imao 40 godina kada je odmah nakon supruge preminuo. Sajmon Mondžek za kog se Britani udala 2007. godine opisan je kao jedna duboko nesrećna osoba, varalica koji je prevario brojne ljude. Mnogi prijatelji holivudskog para, ali i njegova majka i brat, pojaviće se u seriji i svedočiti o njima. Deo priče je i Mondžekova odluka da ostavi svoju pređašnju devojku i verenicu u trenutku kada je saznao da je trudna.

Reditelj dokumentarca Sintija Hil kaže da je suprug i te kako uticao na Britanin život i to u negativnom smislu.

- Varao je i druge ljude a Britani je bila njegova poslednja žrtva. Imao je šablon po kom se ponašao, razrađenu šemu i to nam je postalo vrlo brzo jasno dok smo snimali dokumentarac - kaže ona.

Prema rečima šminkerke koja je radila sa Marfi na njenom poslednjem filmu 2009. godine, baš pre nego što je preminula, glumica je iz dana u dan izgledala sve gore.

- Oči su joj bile potpuno upale i izgledala je kao da je strašno tužna. Nije bila ona devojka pd pre. Bila je nemoćna i videlo se da je u bolovima - govorili su.

Bilo je to očigledno i fanovima i celoj javnosti jer je Britani pojavljivala na događajima gde je često pokazivala bizarno ponašanje i videle su se ogromne oscilacije u njenoj kilaži.

Imala je samo 32 godine kada je umrla u decembru 2009. nakon što se srušila u svojoj kući u Holivudu. Zvanični nalaz kaže da je umrla od upale pluća. Otkriveno je na obudkciji da je imala jak oblik anemije kao da je koristila veliku količinu lekova koji su takođe uticali na njeno ukupno zdravstveno stanje.

Brojni američki mediji objavili su priču da je Britanin život mogao da bude spsen samo da je njena majka na vreme pozvala pomoć. Navodno, glumica je bila prestravljena i istraumirana zbog paprac koji su je u stopu pratili i nije želela da vide kako doktori dolaze po nju. NJena majka Šeron je posle Britanine srti krivila za to što se dogodilo i firmu koja je napravila kuću u kojoj je glumica živela a koja je navodno bila toksična.

 

 

Ona je tužbu jer nikada nije dobila nalaze koji bi ukazali na to kako je u kući bilo otrovnih materija. Jedna od popularnih teorija o smrti Britani je i ta da je glumica bila otrovana otrovom za pacove. S obzirom na to da kuća nije bila proglašena mestom zločina, te opcije na kraju nisu bile dublje istražene.

Pet meseci nakon Britanine smrti, u sličnim okolnostima umire i njen muž. I on je pronađen mrtav u istoj kući. Uzrok smrti takođe su upala pluća i teška anemija, što je samo podgrejalo brojne teorije zavere o smrti i životu Britani Marfi.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".