Регионални директор тзв. косовске полиције у Северној Митровици осумњичен је да је починио кривична дела "саботажа” и "позив на отпор", наводи се у саопштењу Полицијског инспектората Косова.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић овим поводом одржао је коференцију за медије.

– Пре нешто више од сат времена, полицијски инспекторат тзв. Косова донео је одлуку да суспендује директора регионалног полицијског директората “Север”, господина Ненада Ђурића. Да преведем на српски, Аљбин Курти донео је одлуку да разреши директора директората “Север”, само због тога што је стао у одбрану српског народа на КиМ – рекао је Петковић.

Фото: Јутјуб принтскрин/Косово онлине

 

– Наиме, разлог због чега су сменили Ђурића је тај што је директор директората на северу КиМ стао у одбрану и заштиту својих колега, старешина, Срба, који су донели одлуку заједно са градоначелницима четири општине на северу КиМ и Српском листом да не издају никакве писане укоре возачима “КМ” регистарских таблица.

Подсетимо, директор Регионалне дирекције полиције за регион Север Ненад Ђурић јуче је изјавио да полиција на северу Косова неће спроводити одлуку о подели опомена возачима са КМ таблицама, јер је та одлука "политичка и усмерена против српске заједнице".

БОНУС ВИДЕО: 

ЕКСКЛУЗИВНО: Снимак убиства Милоша Стојановића на Ади Хуји за које је осуђен Александар Релић

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".