Према информацијама Републичког сеизмолошког завода, у четвртак, 3. новембра 2022. године, у 13.28 по локалном времену, регистрован је земљотрес магнитуде 2.3 јединица Рихтерове скале на територији града Краљева са епицентром у оближњој Жичи, саопштио је Градски штаб за ванредне ситуације у Краљеву.

Земљотреси оваквог интензитета, III степен Меркалијеве скале, додаје се у саопштењу, не могу изазвати оштећења на објектима у епицентралној области.

Градски штаб за ванредне ситуације града Краљева апелује на грађане да не шире панику и нетачне информације. Све информације у вези са регистрованим земљотресима на територији Србије налазе се на званичном сајту Републичког сеизмолошког завода.

Подсетимо, тачно на годишњицу земљотреса који је 2010. задесио краљевачки крај, Краљево се данас поново затресло, истина, много слабијим интензитетом него пре 12 година.

Како сазнајемо, ово краткотрајно подрхтавање тла у краљевачком крају није изазвало штету, али је узнемирило Краљевчане, нарочито јер се догодило на годишњицу разорног земљотреса.

И прошле године, такође на годишњицу незапамћеног подрхтавања тла 2010, град на Ибру се затресао 3. новембра, око пола сата после поноћи, осетивши земљотрес јачине 4,4 Рихтера чији је епицентар био у региону Крагујевца.

БОНУС ВИДЕО: 

"МАНЕВРИ 2022": Председник Вучић присуствује војној вежби на Пасуљанским ливадама

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".