Regionalni direktor tzv. kosovske policije u Severnoj Mitrovici osumnjičen je da je počinio krivična dela "sabotaža” i "poziv na otpor", navodi se u saopštenju Policijskog inspektorata Kosova.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ovim povodom održao je koferenciju za medije.

– Pre nešto više od sat vremena, policijski inspektorat tzv. Kosova doneo je odluku da suspenduje direktora regionalnog policijskog direktorata “Sever”, gospodina Nenada Đurića. Da prevedem na srpski, Aljbin Kurti doneo je odluku da razreši direktora direktorata “Sever”, samo zbog toga što je stao u odbranu srpskog naroda na KiM – rekao je Petković.

Foto: Jutjub printskrin/Kosovo online

 

– Naime, razlog zbog čega su smenili Đurića je taj što je direktor direktorata na severu KiM stao u odbranu i zaštitu svojih kolega, starešina, Srba, koji su doneli odluku zajedno sa gradonačelnicima četiri opštine na severu KiM i Srpskom listom da ne izdaju nikakve pisane ukore vozačima “KM” registarskih tablica.

Podsetimo, direktor Regionalne direkcije policije za region Sever Nenad Đurić juče je izjavio da policija na severu Kosova neće sprovoditi odluku o podeli opomena vozačima sa KM tablicama, jer je ta odluka "politička i usmerena protiv srpske zajednice".

BONUS VIDEO: 

EKSKLUZIVNO: Snimak ubistva Miloša Stojanovića na Adi Huji za koje je osuđen Aleksandar Relić

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".