Две раднице у Дому за старе у Пећи ухапшене су данас због сумње да су извршиле физичко насиље над старијом женом штићеницом овог дома, саопштила је косовска полиција непосредно након што је на друштвеним мрежама објављен видео снимак са овом сценом насиља.

Вест је потврдио и тзв. косовски министар унутрашњих послова уз снажну осуду. Нижу се реакције, осуде. У међувремену Газета Еxпресс јавила је да су због овог случаја суспендоване четири медицинске сестре.

На снимку се види како старица покушава да се брани док је радница више пута шамара по лицу и удара по ногама у стомак.

Снимак насиља који је данас објављен на друштвеним мрежама и у медијима, наводно се десио у центру за бригу о старима “Оренда” у Пећи, а портпарол полиције за регион Пећ, Фадиљ Гаши, у навео је да се напад на старицу заправо десио 29. октобра.

– Сада су три особе које су ухапшене. Постоје три различита кривична дела, прва се терети за кривично дело “напад”, друга због “помагања у кривичном делу напада”, а трећа за “неовлашћено снимање” – рекао је Гаши за Репортери.

 

 

Портпарол полиције у Пећи је нагласио да је случај већ пребачен у сектор за тешка кривична дела.

Након објављивања снимка, Основно тужилаштво у Пећи саопштило је да је главни тужилац Основног тужилаштва у Пећи ангажовао два тужиоца и овластио полицију тзв. Косова да предузме све неопходне мере против лица умешаних у то кривично дело.

(Косово онлајн)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".