Dve radnice u Domu za stare u Peći uhapšene su danas zbog sumnje da su izvršile fizičko nasilje nad starijom ženom štićenicom ovog doma, saopštila je kosovska policija neposredno nakon što je na društvenim mrežama objavljen video snimak sa ovom scenom nasilja.

Vest je potvrdio i tzv. kosovski ministar unutrašnjih poslova uz snažnu osudu. Nižu se reakcije, osude. U međuvremenu Gazeta Express javila je da su zbog ovog slučaja suspendovane četiri medicinske sestre.

Na snimku se vidi kako starica pokušava da se brani dok je radnica više puta šamara po licu i udara po nogama u stomak.

Snimak nasilja koji je danas objavljen na društvenim mrežama i u medijima, navodno se desio u centru za brigu o starima “Orenda” u Peći, a portparol policije za region Peć, Fadilj Gaši, u naveo je da se napad na staricu zapravo desio 29. oktobra.

– Sada su tri osobe koje su uhapšene. Postoje tri različita krivična dela, prva se tereti za krivično delo “napad”, druga zbog “pomaganja u krivičnom delu napada”, a treća za “neovlašćeno snimanje” – rekao je Gaši za Reporteri.

 

 

Portparol policije u Peći je naglasio da je slučaj već prebačen u sektor za teška krivična dela.

Nakon objavljivanja snimka, Osnovno tužilaštvo u Peći saopštilo je da je glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Peći angažovao dva tužioca i ovlastio policiju tzv. Kosova da preduzme sve neophodne mere protiv lica umešanih u to krivično delo.

(Kosovo onlajn)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".