Даниел је открио да је он 1989. године снимио сингл "Што сам ти, срећо, крив", а да је његов колега Жељко "позајмио" мелодију и искористио је за свој хит "Девојка са поља зелених".

Фото: АТА имагес

 

 

- Да се разумемо, нисам био довољно присутан у медијима, због тога сам и долазио у ситуације да колеге "позајмљују" моје песме, а не потпишу ме као аутора. Рецимо, моја песма из 1989. године "Што сам ти, срећо, крив" послужила је као инспирација мом колеги Жељку Јоксимовићу за "Девојку са поља зелених". Мени је то част, али волео бих да ме је потписао као коаутора. Испод те песме као аутор музике стоји потписан он, Жељко Јоксимовић и када то видим, помислим: "Па чекај мало, рођо, то је моја песма!" - казао је Поповић и открио да Жељко није једини који је плагирао његове песме:

- Такође, црногорска група Ноу нејм и њихова евровизијска песма "Заувек моја" у основи је моја песма "Ја не знам живјети без љубави" - испричао је он за "Курир".

- То је највећа глупост коју сам чуо у животу! Као прво, ја и не знам која је та песма тог Даниела Поповића, то је једна ствар, а друга ствар је то што песма није плагијат. Да је плагијат било које песме, не би могла никада да се појави на Евровизији. Он је рекао глупост, не знам који ти део није јасан у томе? То што је испричао је чиста глупост - рекао је Алибабић, некадашњи члан групе "Ноу нејм".

Жељко Јоксимовић није се јављао на позиве, као ни његова супруга Јована. Из певачевог ПР тима су нам рекли да ће проследити питање Жељку, али нам одговоре нису доставили до закључења броја, пише "Курир".

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из албума Здравка Чолића

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".