Daniel je otkrio da je on 1989. godine snimio singl "Što sam ti, srećo, kriv", a da je njegov kolega Željko "pozajmio" melodiju i iskoristio je za svoj hit "Devojka sa polja zelenih".

Foto: ATA images

 

 

- Da se razumemo, nisam bio dovoljno prisutan u medijima, zbog toga sam i dolazio u situacije da kolege "pozajmljuju" moje pesme, a ne potpišu me kao autora. Recimo, moja pesma iz 1989. godine "Što sam ti, srećo, kriv" poslužila je kao inspiracija mom kolegi Željku Joksimoviću za "Devojku sa polja zelenih". Meni je to čast, ali voleo bih da me je potpisao kao koautora. Ispod te pesme kao autor muzike stoji potpisan on, Željko Joksimović i kada to vidim, pomislim: "Pa čekaj malo, rođo, to je moja pesma!" - kazao je Popović i otkrio da Željko nije jedini koji je plagirao njegove pesme:

- Takođe, crnogorska grupa Nou nejm i njihova evrovizijska pesma "Zauvek moja" u osnovi je moja pesma "Ja ne znam živjeti bez ljubavi" - ispričao je on za "Kurir".

- To je najveća glupost koju sam čuo u životu! Kao prvo, ja i ne znam koja je ta pesma tog Daniela Popovića, to je jedna stvar, a druga stvar je to što pesma nije plagijat. Da je plagijat bilo koje pesme, ne bi mogla nikada da se pojavi na Evroviziji. On je rekao glupost, ne znam koji ti deo nije jasan u tome? To što je ispričao je čista glupost - rekao je Alibabić, nekadašnji član grupe "Nou nejm".

Željko Joksimović nije se javljao na pozive, kao ni njegova supruga Jovana. Iz pevačevog PR tima su nam rekli da će proslediti pitanje Željku, ali nam odgovore nisu dostavili do zaključenja broja, piše "Kurir".

BONUS GALERIJA: Iz albuma Zdravka Čolića

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".